Παρασκευή 4 Δεκ 2020 6:48      

Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της εκτέλεσης του Αιμίλιου Ξανθόπουλου

Η κατάθεση στεφάνων κατά την επέτειο της εκτέλεσης του Δημάρχου Κατερίνης Αιμίλιου Ξανθόπουλου και 34 κατοίκων του Αγίου Δημητρίου από τους Γερμανούς το 1943 απασχόλησε για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Άποψη της αντιπολίτευσης είναι να μην είναι παρούσα η οργάνωση «Χρυσή Αυγή»  στο ετήσιο Μνημόσυνο, και με επιχειρήματα  αναπτύχθηκε το θέμα για ώρα από την δ.σ. Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη,   Γνωσούλα Χαϊλατζίδου και Κώστα Ανανιάδη. 

Παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο ήταν και κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι δια του εκπροσώπου τους Τάσου Γκρέμου, ζήτησαν  τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής. 

Ο Δήμος φέτος επιχείρησε μια «χρυσή τομή». Να τηρήσει μεν το πρωτόκολλο καλώντας όλα τα κόμματα, μη αποκλείοντας τη Χρυσή Αυγή, αλλά οι καταθέσεις να γίνουν μόνο από τον εκπρόσωπο της Βουλής, της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου, των Συλλόγων και των συγγενών των θυμάτων. 

Να σημειώσουμε ακόμα ότι στην Κατερίνη βρέθηκε χθες ο βουλευτής Β΄Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος μίλησε στα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, κατά  την κοπή της βασιλόπιτας του κινήματος  μαζί με μέλη και στελέχη. 

Ο βουλευτής της Αθήνας ζήτησε από την εταιρία ΑΙΓΑΙΟΝ να ξαναβάλει τις πινακίδες "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" που αφαίρεσε από τα τούνελ της Κατερίνης. Σε αντίθετη περίπτωση τις πινακίδες θα αποκαταστήσει η Χρυσή Αυγή με την παρουσία πολιτών και βουλευτών. 
 

 

Κατάθεση στεφάνων Αιμίλιος Ξανθόπουλος Άγιος Δημήτριος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top