Τετάρτη 23 Σεπ 2020 13:54      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις, νέα επικαιρότητα από την Κατερίνη, καθημερινή ενημέρωση.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για τη σχολική χρονιά 2020-2021

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης είναι δημόσιο σχολείο της Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα 18 ετών και άνω που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή. Η διάρκεια φοίτησης είναι δύο (2) σχολικά έτη και κατανέμεται σε δύο κύκλους (Α’ & Β’ κύκλος). Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Απολυμάνθηκε και ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 25/9 το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης

Με θετική πρόσημο ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά για το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης όχι μόνο εξαιτίας της καλής προετοιμασίας από πλευράς Διοίκησης, καθώς και από το ενδιαφέρον που μέχρι σήμερα επέδειξαν οι υποψήφιοι προς εγγραφή.

Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά τυπικά στις 25 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Ωδείο, έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, είχαν εγγραφεί στα μαθητολόγια 105 σπουδαστές. Ο αριθμός αυτός απεικονίζει μία αύξηση έγκαιρων εγγραφών των σπουδαστών, της τάξης του 50%, συγκριτικά με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Έργα ζωτικής σημασίας αναβαθμίζουν την Τοπική Κοινότητα Ελάφου Κατερίνης

Έργα ζωτικής σημασίας, μεγάλης ή μικρότερης κλίμακας, τα οποία συνιστούσαν πάγια αιτήματα για την Τοπική Κοινότητα Ελάφου, καθώς συνδέονται άρρηκτα με την καθημερινότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων υλοποίησε ο Δήμος Κατερίνης, ήδη από τον πρώτο χρόνο ανάληψης της διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή.  

Ειδικότερα, έγιναν έργα και παρεμβάσεις, που επικεντρώνονται στην ύδρευση, άρδευση, στην αγροτική οδοποιία, στο οδικό δίκτυο, στο περιβάλλον, στην αισθητική αναβάθμιση – εξωραϊσμό της περιοχής κ.α.​

Περιβαλλοντικά ζητήματα στο επίκεντρο συναντήσεων Γ. Νταντάμη με Φ. Μπαραλιάκο και Μπ. Σκούφα

Ενημέρωση για τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου παρείχε ο  Αντιδήμαρχος Δόμησης και Τουρισμού, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε με πρωτοβουλία του με Βουλευτές της Πιερίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε στο γραφείο του με την Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα, και την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου με τον Βουλευτή ΝΔ Πιερίας, Φώντα Μπαραλιάκο.

Δήμος Κατερίνης: Απολογισμός 1 έτους Δημαρχιακής θητείας Κώστα Κουκοδήμου

Κώστας Κουκοδήμος, Δήμαρχος Κατερίνης: Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ο στόχος της διοίκησης ήταν η επανεκκίνηση του δήμου μας. Σε όλα τα επίπεδα.

Από τον τρόπο επικοινωνίας μας με τους δημότες, μέχρι τη διαχείριση και την ποιότητα των υπηρεσιών του δήμου.      

Ξεκινώντας διαπιστώσαμε προβλήματα, δυσλειτουργίες και ελλείψεις που αποτελούσαν τις βασικές αιτίες αδυναμίας του δήμου να λύσει ακόμη και πρακτικά ή καθημερινά προβλήματα στην πόλη και την περιφέρεια.

Σελίδες

Scroll to Top