Σάββατο 15 Αυγ 2020 22:33      

Καθαρίστηκαν τα κανάλια των αγροκτημάτων στις Δημοτικές ενότητες Δίου και Λιτοχώρου

Σε εργασίες αποσυμφόρησης και εκβάθυνσης των καναλιών στις Δημοτικές Ενότητες Δίου και Λιτοχώρου προχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου - Ολύμπου, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Η τελευταία παρέμβαση στα κανάλια αυτά έγινε πριν από δέκα χρόνια τουλάχιστον.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση της ανεπτυγμένης βλάστησης και των φερτών υλικών (λάσπης, μπάζων), εξαιτίας των οποίων τα κανάλια είχαν χάσει τη λειτουργικότητά τους, προκαλώντας συχνά σοβαρά προβλήματα και ζημίες στις γύρω καλλιέργειες.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την περιοχή Βάθες στο αγρόκτημα Βροντούς και επεκτάθηκε μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε συνολικό μήκος 2.800 μέτρων.
Συνεχίστηκε στην τοποθεσία Ποτόκι του Δίου μέχρι και την περιοχή Σμίξη του Βαρικού Λιτόχωρου (Κανάλι Πλατανακίων), σε συνολικό μήκος 3.500 μέτρων.

Κατά μήκος του καναλιού καθαρίστηκαν τα παρακάναλα, στις περιοχές Σκανταλιάρα και Μέλια, που ήταν πλήρως εγκαταλειμμένα και αβαθή, χωρίς να εξυπηρετείται πλέον ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκαν.

"Αντιλαμβανόμενοι, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, ότι η συντήρηση των καναλιών είναι μέγιστης σημασίας για λόγους θωράκισης των καλλιεργειών από πλημμύρες, παραδίδονται στους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής τα κανάλια λειτουργικά" τονίζεται.

Οι εργασίες θα ενταθούν μετά το καλοκαίρι, με τη συντήρηση του Βαφύρα (Χελοπόταμου).

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Εκβάθυνση καλανλιών Μπάζα Λάσπη Περιοχή Βάθες Δημοτική Ενότητα Δίου Δημοτική ενότητα Λιτοχώρου
Scroll to Top