Σάββατο 27 Φεβ 2021 11:25      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με το Δ.Σ.της Θρακικής Εστίας Κατερίνης συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης

Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, κ. Βελησσάριος Καραφώτης, η Αντιπρόεδρος, κ. Μαρία Σωτηριάδου, ο Ταμίας, κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, η Έφορος Ιμματιοθήκης, κ. Παρασκευή Γυμπρεξίδου, ο Έφορος Δ. Σχέσεων & Μ.Μ.Ε, κ. Χρήστος Τορόφιας, ο Έφορος Χορωδίας, κ. Νικόλαος Γκορίδης και ο Έφορος Λαΐκής Παράδοσης & Εθιμοτυπίας, κ. Ζήσης Λαζόπουλος, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο, το πρόγραμμα και τους στόχους του συλλόγου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνεχάρη το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Κατερίνης αλλά και τα μέλη του Συλλόγου που επιτυγχάνουν με τη συμμετοχή τους στις ποικίλες ενδιαφέρουσες δράσεις να διασώσουν και να προβάλουν τα ήθη και έθιμα της Θράκης, να μεταλαμπαδεύσουν με αγάπη σε νεότερες γενιές την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων τους, να ενώσουν τους απανταχού Θρακιώτες, να συλλέξουν με προσοχή και σεβασμό όλα τα στοιχεία της Θρακιώτικης κληρονομιάς και να τα διαδώσουν στις νεότερες γενιές, προσφέροντας στην πολιτιστική ανάπτυξη και κατ΄επέκταση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Κατερίνης αναφέρθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικοχορευτική βραδιά, ιστορικό δρώμενο - θεατρική παράσταση, έκθεση φωτογραφίας - αντικειμένων από την καθημερινή ζωή των Θρακιωτών που έχουν φέρει από τη Θράκη οι γηραιότεροι κ.α. , ενώ δεν παρέλειψαν να εστιάσουν και στις προσπάθειες που καταβάλουν για την αποπεράτωση του Μουσείου Θρακικής Εστίας Κατερίνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχήθηκε στο Δ.Σ. υγεία, δύναμη και δημιουργική θητεία προκειμένου να συνεχίσουν το σπουδαίο ρόλο της διαφύλαξης της πλούσιας θρακιώτικης πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς, με γνώμονα την ατόφια διατήρηση των στοιχείων που συνθέτουν την ισχυρή θρακιώτικη ταυτότητα.

Άλλωστε, η κ. Μαυρίδου διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Π.Ε. Πιερίας στις επετειακές εκδηλώσεις της Θρακικής Εστίας Κατερίνης αλλά και γενικότερα σε δράσεις πολιτισμού που υλοποιούνται από καταξιωμένους  πολιτιστικούς τοπικούς φορείς και τόνισε ότι: «ο πολιτισμός είναι μοχλός ανάπτυξης και σημείο τουριστικής αναφοράς».

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!
 

Θρακική Εστία Κατερίνης Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου Βελησσάριος Καραφώτης Μαρία Σωτηριάδου Δημήτρης Σταθακόπουλος Παρασκευή Γυμπρεξίδου Χρήστος Τορόφιας Νικόλαος Γκορίδης Ζήσης Λαζόπουλος Επετειακές εκδηλώσεις
Scroll to Top