Τρίτη 25 Σεπ 2018 23:49      

"Μουσικές Συναντήσεις Ολύμπου"

Η ανησυχία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η συλλογικότητα που οικοδομεί η κοινή γλώσσα της τέχνης βρίσκουν φιλόξενο τόπο στο Δίον. Το Εναλλακτικό Καφενείο «Μανδραγόρας» διοργανώνει τις Μουσικές Συναντήσεις Ολύμπου, που δεν είναι άλλο από την παρουσίαση του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής μέσα από το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών. 

Συναυλίες, εκθέσεις, οπτικοακουστικά δρώμενα, μα πάνω από όλα η ανθρώπινη επαφή θα διαμορφώσουν το κλίμα και το χώρο μιας συνάντησης φίλων της μουσικής και των τεχνών, δημιουργώντας μια εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας στους πρόποδες του μυθικού βουνού.

Η συνεκτική ιδέα στις Μουσικές Συναντήσεις Ολύμπου είναι η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ μουσικών και κοινού, μια ανταλλαγή οπτικών, συναισθημάτων, τρόπων προσέγγισης. Οι μουσικοί που προσέρχονται σε αυτή τη συμφωνία στοχεύουν στις σχέσεις ανθρώπων που γεννούν τέτοιες βραδιές και δεν καλύπτονται πίσω από το εκάστοτε μουσικό σχήμα, παίρνουν αποστάσεις από το σχηματοποιημένο για να κινηθούν ελεύθερα, ανοιχτά.

Με το πλούσιο πρόγραμμά τους οι Μουσικές Συναντήσεις Ολύμπου επιθυμούν να αποτελέσουν μια συλλογή ήχων και ιδεών, σημείο συνάντησης για ηχηρές φωνές, τόπο πολυεπίπεδων συναντήσεων. Ήχοι παραδοσιακοί, πειραματικοί αλλά και πιο οικείοι, jazz, blues & rock επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τις καλοκαιρινές νύχτες με μουσικές εικόνες.
Παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 21:30 στο Εναλλακτικό Καφερίο «Μανδραγόρας», στο Δίον
   
Πέμπτη 3.08
   Έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Φτάρα με θέμα: Φωτογραφία και χορός.
   Εγκαίνια: Πέμπτη 03.08, Ώρα 20:30
   Διάρκεια της έκθεσης 03.08 – 08-09-2017
   
   Πέμπτη 03.08 | The AMERICANA sessions
   KOSTAS MAGINAS APOSTOLOS SIDERIS-GEORGE MEL  trio
   Μια σύγχρονη, ανατρεπτική περιπλάνηση στην μουσική παράδοση  της folk, του blues και της country. 
   Αντλώντας έμπνευση από την αυτοσχεδιαστική προσέγγιση της jazz αλλά και της rock μουσικής ερμηνεύουν με ένα ατμοσφαιρικό, ηλεκτρικό και συνάμα πειραματικό τρόπο μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια που πάνω τους στηρίχτηκε όλη η σύγχρονη Αμερικανική μουσική…
   
Παρασκεύη  04.08  BLUES WIRE
   Οι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 30 χρόνια είναι κάτι σπάνιο και για τα παγκόσμια δεδομένα. Με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή
   Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
   Ilias Zaikos ?guitar, vokals
   Sotiris Zissis ?bass
   Niki Gourz ?drums
Το πρόγραμμα συνεχίζεται απο την επόμενη βδομάδα (Δευτέρα 7-8)
   

Συναυλίες Μουσικές Συναντήσεις Ολύμπου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top