Σάββατο 4 Ιουλ 2020 13:25      

Μπλόκα παντού ετοιμάζουν από σήμερα οι αγρότες

Ετοιμάζονται για μπλόκα ο αγρότες της Μακεδονίας, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι αγρότες της Πιερίας.

Οι πρώτες κινήσεις των αγροτών είναι να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, ενώ το σαββατοκύριακο που μας πέρασε συζητήθηκε το ενδεχόμενο από σήμερα το πρωί αγρότες από την Πιερία  να μεταφέρουν τα τρακτέρ τους, στον κόμβο Αλεξιάδη στην Κατερίνη.

Επίσης μέσα στο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη αγροτική συνάντηση με την συμμετοχή αγροτών  και κτηνοτρόφων  από όλη την ελλάδα, όπου για μια ακόμη φορά συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, μετά και την ψήφιση όπως επισήμαναν ων επαχθών νομοθετημάτων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα η κάθοδος σε μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων.
 
Στις Σέρρες, αγρότες ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα να κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και προς το τέλος του τρέχοντος μηνός, αναμένεται να κάνουν την άφιξή τους στον Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Επίσης, σήμερα  το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια. Τη συγκεκριμένη κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, που κήρυξε 24ωρη απεργία για την ημέρα αυτή.

Στο μπλόκο της Νίκαιας θα συμμετάσχουν και οι αγρότες της Λάρισας την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, με βάση τις αποφάσεις που πήραν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι αγροτικοί σύλλογοι και οι επιτροπές αγώνα, σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους από τις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Πριν ενωθούν με το κεντρικό μπλόκο για τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, οι αγρότες της Λάρισας οργανώνουν τοπικό μπλόκο.
Τέλος  οι αγρότες από άλλες περιοχές του νομού θα βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

 

μπλόκο της Νίκαιας κόμβος Αλεξιάδη Τρακτέρ Μπλόκα αγροτών Προμαχώνας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top