Σάββατο 30 Μάιος 2020 11:49      

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αυτοί είναι οι λόγοι που οι πρόσφυγες απέκλεισαν το δρόμο Κατερίνη - Αγ. Δημήτριος

Στον αποκλεισμό της 13ης Εθνικής Οδού Κατερίνης - Αγ. Δημητρίου, στο ύψος του Κτήματος Ηρακλή, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι πρόσφυγες-μετανάστες που φιλοξενούνται στο χώρο.

Οι λόγοι που οι πρόσφυγες - μετανάστες, κυρίως γυναίκες, απέκλεισαν το δρόμο είναι κυρίως οι συνθήκες διαβίωσής τους, αλλά και η επικοινωνία τους. Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για την ποιότητα του φαγητού, τις εγκαταστάσεις και τους χώρους υγιεινής, καθώς και η κακή σύνδεση στο ίντερνετ λόγω του χαμηλού σήματος wi-fi, το οποίο δεν τους επιτρέπει να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.

Ο δρόμος προς το παρόν παραμένει κλειστός και είναι σε εξέλιξη "διαπραγματεύσεις" με την Αστυνομία προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, τόσο ο χώρος φιλοξενίας στο Κτήμα Ηρακλή όσο και το κέντρο φιλοξενίας στην Πέτρα είναι υπεράριθμα. Ειδικότερα, ενώ η χωρητικότητα στο Κτήμα Ηρακλή είναι 200 άτομα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 364. Αντίστοιχα η Πέτρα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει 1.150 άτομα, σήμερα φιλοξενεί 1.213.

Πρόσφυγες Μετανάστες Προσφυγικό 13η Εθνική Οδός Αποκλεισμός Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top