Παρασκευή 22 Ιαν 2021 15:48      

«Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ, Ο ΔΙΑΒΗΤΟΥΛΗΣ» - Εκδήλωση για την αντιμετώπιση του παιδικού Διαβήτη

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την κατανόηση του παιδικού Διαβήτη και την αντιμετώπισή του μέσα από την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση, πραγματοποίησε το βιβλιοπωλείο Public  σε συνεργασία με τις «Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική» και τον «Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας». Xoρηγός επικοινωνίας ήταν η Working Moms.

Η εκδήλωση

Αυτή η εκδήλωση όμως είχε και ένα ευρύτερο ενδιαφέρον, επειδή με την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση δεν αντιμετωπίζεται μόνο ο Διαβήτης τύπου Α’ (παιδικός Διαβήτης) ή ο Διαβήτης τύπου Β’ (Διαβήτης ενηλίκων) αλλά αντιμετωπίζονται και πολλές άλλες ασθένειες.

Η πρόληψη

Εννοείται ότι με την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση προλαμβάνονται και ασθένειες που, κάποια χρονική στιγμή, θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε παιδιά ή ενήλικες και να τους ταλαιπωρήσουν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή ακόμη και εφ’ όρου ζωής, όπως είναι η ασθένεια του Διαβήτη. Έτσι, μέσα από την πρόληψη μπορεί να ωφεληθεί ο άνθρωπος με το να ζήσει μια πιο ποιοτική ζωή και σε μεγάλο βαθμό είναι δυνατόν να αποφύγει νοσοκομεία και φάρμακα καθώς και οτιδήποτε μπορεί να του κοστίσει οικονομικά, σωματικά και ψυχικά.

«Ο φίλος μου, ο Διαβητούλης»

Η ιδιαιτερότητα αυτής της εκδήλωσης ήταν στο ότι η υγιεινή διατροφή, η φυσική άσκηση αλλά και η αντιμετώπιση του παιδικού Διαβήτη παρουσιάστηκαν, με διαδραστικό τρόπο, μέσα από παρουσίαση ενός βιβλίου τής Κωνσταντίνας Φραντζεσκάκη με τίτλο: «Ο φίλος μου, ο Διαβητούλης». Η εκδήλωση περιλάμβανε κουκλοθέατρο και θεατρικό παιχνίδι, βασισμένα στο βιβλίο ενώ στη συνέχεια η συγγραφέας, μέσα από επιδαπέδια παιχνίδια, βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν τί εστί παιδικός Διαβήτης και να ανακαλύψουν την αξία της ποιοτικής διατροφής και της φυσικής άσκησης στη ζωή όλων.

Χαιρετισμοί

Η  πρόεδρος  των Διαβητικών Ν. Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου ευχαρίστησε το κατάστημα Public και όλους τούς συμμετέχοντες, καθώς επίσης και όσους στήριξαν τη δράση. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Διαβήτη και ιδιαίτερα στον παιδικό Διαβήτη. Ακολούθησε χαιρετισμός τής Αυγής Καραΐσκου η οποία μίλησε ως εκπρόσωπος των Διατροφολόγων Ν.Πιερίας και της Ένωσης Διατροφολόγων - Διαιτολόγων Ελλάδος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Καραΐσκου βοήθησε στην όλη δράση και στο διαδραστικό μέρος, όπου συνεργάστηκε με τη συγγραφέα. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο διατροφολόγος Παντελής Μπιτόπουλος, ενώ την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που πάντοτε στηρίζει το έργο τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, εκπροσώπησε η Μαριάνθη Παπαθανασίου, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στον Σύλλογο Διαβητικών για την εκδήλωση καθώς επίσης και το έργο που επιτελεί η Διοίκηση του Συλλόγου. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Ερυθρός Σταυρός που συνεχώς στηρίζει το έργο τού Συλλόγου, ειδικά δε με την παρουσία του στα σχολεία που χρειάζονται εθελοντές σχολικούς νοσηλευτές. Παρούσα, ακόμη, ήταν η Χρύσα Ράπτη με την ομάδα της.

Ο Σύλλογος Διαβητικών

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Διαβητικών έδωσε σε δυο σχολεία τής Πιερίας, συγκεκριμένα στο 19ο και στο 15ο Δημοτικό Κατερίνης, τα βιβλία τού Διαβητούλη τα οποία παρέλαβαν οι διευθυντές που παραβρέθηκαν εκεί. Επιπλέον, θα δοθούν και τα υπόλοιπα βιβλία σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία τής Πιερίας που έχουν μαθητές και μαθήτριες με παιδικό Διαβήτη. Αυτά τα βιβλία τα ζήτησαν ο Σύλλογος Διαβητικών και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, με αίτημα που κατέθεσαν στην «Ελληνοεκδοτική». Ακόμη, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και Ποδολόγοι τής Πιερίας καθώς και η κ. Ευαγγελία Δεδόγλου. Τέλος, την εκδήλωση στήριξαν ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, αλλά και μέλη τού Συνδυασμού του που παραβρέθηκαν εκεί.

διαβήτης υγεία εκδηλώσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top