Παρασκευή 22 Νοε 2019 14:20      

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» στην Έφεσο

Εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» συμμετείχαν στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στην Έφεσο και στον Κιρκιντζέ, αλησμόνητες πατρίδες των Μικρασιατών της Νέας Εφέσου.

Στην αποστολή συμμετείχαν:  ο πρόεδρος Ιωάννης Γιαπιτζής, ο επίτιμος πρόεδρος Ιωάννης Δημητριάδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασίλειος Κυριάκης.

Στα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Ιωάννου Προδρόμου του Κιρκιντζέ, προσφώνησε τον Παναγιότατο ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Δημητριάδης.
Στο Μεγάλο Εσπερινό, στη διπλή εκκλησία της Παναγίας και του Ιωάννου Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος, ο σύλλογος έκανε αρτοκλασία στη μνήμη των προγόνων.

Η συμμετοχή πιστών από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ιδιαίτερα στην Πατριαρχική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στα ερείπια της Βασιλικής του Ιωάννου Θεολόγου. Παρούσα και η Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτριο Κρασόπουλο.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη, την αγάπη και το σεβασμό μας, προς τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος μας κάνει τη μεγάλη τιμή της συνάντησης και της συμπροσευχής στις εκκλησίες των προγόνων μας.

Από το Δ. Σ.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Εφέσου
Scroll to Top