Πέμπτη 9 Ιουλ 2020 3:33      

Ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου στον Κορινό

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρόνια στεγαστικά προβλήματα για τη μαθητική κοινότητα του Κορινού επιλύει η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων του έργου «ανέγερση ισόγειου κτιρίου: έξι αίθουσες διδασκαλίας στο δημοτικό σχολείο Κορινού».

Το νέο κτίριο

Το νέο κτίριο, η διοικητική παραλαβή του οποίου θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καλύπτει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο κατασκευάστηκαν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Ο προϋπολογισμός

Το έργο προϋπολογισμού 352.509,47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτήθηκε από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης, ενώ αναμένεται να δοθεί προς χρήση άμεσα (και νωρίτερα), από το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Προτεραιότητα στην αναβάθμιση των δομών

«Από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, δώσαμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε στην εύρυθμη καθημερινότητα των σχολείων μας, για τα οποία συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα λειτουργίας τους» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Έργα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top