Δευτέρα 18 Μαρ 2019 15:46      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περί ανέμων και υδάτων»

Μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα των 4ου, 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης, καθώς και του Γυμνασίου Κορινού συμμετείχαν μαζικά και δημιουργικά, το διήμερο Πέμπτη 03 και Παρασκευή 04 Μαΐου, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περί ανέμων και υδάτων».  

Το πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις των  δημοτικών βιβλιοθηκών Κατερίνης και Κορινού, ενώ υλοποιήθηκε από τους συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Θανάση Καραγιαννίδη και Δάφνη Παρλιάρη αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή της, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου: «Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που έδωσαν με απλό τρόπο τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν τη λειτουργία ενός μετεωρολογικού χάρτη πραγματοποιώντας πειράματα με τη χρήση καθημερινών υλικών».

Σημαντική η συμβολή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

«Ευχαριστούμε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και ειδικότερα τον Διευθυντή Ιωάννη  Καζταρίδη, τις υπαλλήλους του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων  Μυράντα Παπά & Δώρα Τσαχουρίδου, που άμεσα ανταποκρίθηκαν στην πρόταση συνεργασίας μας» σημειώνει από την πλευρά της,  η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, μέσα από πειραματικές διαδικασίες, οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τη δημιουργία της βροχής, τον σχηματισμό νέφους και την σάρωση ενός ψυχρού μετώπου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επεξήγηση των τρόπων προστασίας κατά τη διάρκεια των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων.

 Στον επίλογο της δράσης, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και μέσω ενός εκπαιδευτικού λογισμικού συμμετείχαν με επιτυχία σε ένα συνοπτικό επαναληπτικό διαγώνισμα!

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Περί ανέμων και υδάτων Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top