Κυριακή 29 Μαρ 2020 12:55      

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

«Πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου» που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου», την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, η Γαστρεντερολογική Κλινική του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» και ο Σύλλογος Φίλων του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης», σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και η σημασία της πρόληψης για την  έγκαιρη διάγνωση της νόσου. 

Χαιρετισμούς στο κοινό απηύθυναν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Μερελής,  ο Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου Δημήτριος Τζιλβές, η συντονίστρια του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Μαρία Σιδηροπούλου και  η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης» Αικατερίνη Κοντοπούλου.

Ακολούθησε  ενημέρωση από τους ιατρούς-εισηγητές της ημερίδας, Δημήτριο Τζιλβέ και Ασημένια Αδαμίδου. Η ενημέρωση έγινε με με τη χρήση ερωταπαντήσεων από τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ 3 Ελένη Κεσίδου, η οποία και συντόνιζε την ημερίδα. Παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, όπου δόθηκαν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα αναφορικά με την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top