Τρίτη 19 Ιαν 2021 7:22      

Παν μέτρον άριστον

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Η δεύτερη καραντίνα που περνάμε και μια ενδεχόμενη τρίτη, έρχονται σε μια εποχή του χρόνου, τον χειμώνα, που είμαστε κλεισμένοι πολλές ώρες μέσα στο σπίτι. Μπορεί βέβαια ο χειμώνας να μην έχει τις χαρές του καλοκαιριού, έχει όμως σίγουρα κι αυτός μερικά καλά:

 

Πρώτα-πρώτα, Γλυκιά ζεστούλα. 

Το καλοκαίρι η ζέστη είναι αφόρητη. Πας να μπεις στο αυτοκίνητο και είναι φούρνος 150 βαθμούς Κελσίου. Μπαίνεις στο αστικό και σε χτυπάει η μπόχα απ’ την ιδρωτίλα. Όλη μέρα καμίνι, περιμένεις να πάει 1 η ώρα τη νύχτα να δροσίσει κάπως για να κοιμηθείς και να ξεκουραστείς λιγάκι – αν σ’ αφήσουν και τα κουνούπια. Το χειμώνα, αντίθετα, ρυθμίζεις εσύ τη θερμοκρασία, όσο θέλεις. Βάζεις το καλοριφέρ, ανάβεις το τζάκι, ρίχνεις τις φλοκάτες σου, και απολαμβάνεις γλυκιά ζεστούλα.

 

Επίσης ο χειμώνας είναι ιδανική εποχή για έρωτα.  Έχει αποδειχτεί και στατιστικά από έρευνες του MRB και των μεγαλύτερων πανεπιστημίων της Οξφόρδης και Χάρβαρντ, ότι τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται την  περίοδο Αύγουστος - Οκτώβριος. Πράγμα που σημαίνει, φως φανάρι, ότι σκαρώθηκαν 9 μήνες νωρίτερα, δηλαδή τώρα τον χειμώνα. Αυτό είναι πολύ φυσικό. Οι νύχτες είναι μακριές, το πάπλωμα ζεστό και μαλακό, το τζάκι αναμμένο. Κι όπως λέει και η παροιμία, «κάνει κρύο, κάνει κρύο, κι είναι ο καιρός για δύο»...

 

Πάντως, δεν πρέπει κι εμείς να το παρακάνουμε, ιδιαίτερα εάν ζούμε σε πολυκατοικίες με πολλούς ενοίκους και διαμερίσματα με λεπτούς τοίχους χωρίς μεγάλη μόνωση. Για παράδειγμα, όπως συνέβη πρόσφατα, όταν η έντονη σεξουαλική ζωή μίας γυναίκας, και μάλιστα κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, ανάγκασε τους συγκάτοικους και τους γείτονες να βγάλουν σχετική ανακοίνωση:

 

«Παρακαλείται η κυρία που κάνει εντόνως αισθητή την παρουσία της κάθε βράδυ με το σεξουαλικό της τεμπεραμέντο, να κατεβάσει τις εντάσεις της, γιατί κάποιοι προσπαθούν να διαβάσουν. Κι εμείς κάνουμε σεξ, αλλά δεν το μαθαίνει όλο το τετράγωνο!!! Ευχαριστούμε!».

 

Είπαμε, εντάξει, να ασχολούμαστε με ευχάριστα πράγματα τώρα με την καραντίνα, αλλά με μέτρο και συγκρατημένη αισιοδοξία.

Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, Παν μέτρον άριστον!

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top