Τρίτη 18 Ιουν 2019 5:51      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρελάσεις Οργής: Αποδοκιμασίες κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Μια εθνική γιορτή μετατράπηκε σε αντικυβερνητικό συλλαλητήριο, σαν κι αυτά που «πριμοδοτούσε» ο ΣΥΡΙΖΑ πριν έλθει στην εξουσία και που τελικώς οδήγησαν στη διχαστική γραμμή «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» 

Tα χειρότερα αποφεύχθηκαν, οι φόβοι για ακροδεξιές προκλήσεις δεν επιβεβαιώθηκαν, οι παρελάσεις ανά την Ελλάδα κύλησαν ευτυχώς χωρίς επεισόδια. Όμως, η 25η Μαρτίου ήταν για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα μια πολύ διδακτική ημέρα.

Έμαθαν καλά ότι οι ίδιοι που έσπειραν άνεμους, τώρα θερίζουν θύελλες. Αυτοί που πόνταραν στον λαϊκισμό και που «έσπρωχναν» τον κόσμο πριν από το 2013 να μετατρέπει τις εθνικές επετείους σε εκδηλώσεις αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, τώρα ήρθε η σειρά τους να υποστούν την κριτική, τα γιουχαϊσματα, τις σφοδρές αποδοκιμασίες.

Η πολιτική του διχασμού, η «κρυφή» διπλωματία για το «Μακεδονικό», η αλαζονική στάση πολλών κυβερνητικών στελεχών, αλλά και οι πρόσφατες ανοησίες του Γ. Τσιρώνη για το Καστελόριζο ή του Γ. Κατρούγκαλου για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, έστρωσαν το χαλί για όλα όσα συνέβησαν την ημέρα της εθνικής επετείου. 

Στην Κατερίνη 
Συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας με ισχυρή αστυνομική δύναμη, διαμαρτυρίες και επεισόδια που ευτυχώς δεν πήραν μεγάλη έκταση, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στη Κατερίνη  για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Το κλίμα φάνηκε από την αρχή και συγκεκριμένα από την κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τον βουλευτή Πιερίας Χ. Τζαμακλή που κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής αλλά και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Χρήστο Σίμο. 

Κατάθεση στεφάνων με ΜΑΤ
Η κατάθεση έγινε με την παρουσία ανδρών των ΜΑΤ και αστυνομικών που είχαν σχηματίσει κλοιό στην πλατεία. Μετά το τέλος και πριν αναχωρήσουν για την εξέδρα οι επίσημοι, πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία τραγούδησαν το  “Μακεδονία Ξακουστή” και φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Παρέλαση με το Μακεδονία Ξακουστή 
Καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης πολίτες, μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι που παρέλασαν τραγουδούσαν το Μακεδονία Ξακουστή με τον κόσμο να συμμετέχει μαζί τους, αν και σε αυτή την παρέλαση ο κόσμος ήταν λιγότερος σε σύγκριση με άλλες φορές. 

Φυγαδεύτηκε ο βουλευτής 
Μόλις τελείωσε η παρέλαση οι αστυνομικοί δημιούργησαν και πάλι κλοιό γύρω από την εξέδρα ενώ στο μεταξύ μαθητές και πολίτες ξεκίνησαν και πάλι να αποδοκιμάζουν τους πολιτικούς και κυρίως τον βουλευτή Πιερίας, που κατέβαιναν από την εξέδρα και να φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η ατμόσφαιρα εντάθηκε για λίγη ώρα όταν πολίτες και μαθητές άρχισαν να αποδοκιμάζουν έντονα και σε πολύ κοντινή απόσταση τον βουλευτή κ. Τζαμακλή ο οποίος υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης φυγαδεύτηκε  στο αυτοκίνητο του και αποχώρησε κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου.  

 

25η Μαρτίου ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top