Κυριακή 9 Αυγ 2020 22:44      

Παρουσίαση του βιβλίου «Ορκίζομαι» του Θ. Καράογλου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Επιμελητήριο Πιερίας  η παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και αν. Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος, κ. Θεόδωρο Καράογλου, με τίτλο: «Ορκίζομαι».

Για το βιβλίο μίλησαν   ο Βουλευτής Λάρισας της Ν. Δ.  και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης.
Το βιβλίο, το οποίο δεν πωλείται αλλά διατίθεται δωρεάν, παρουσιάζει την επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης των βασικών αξόνων του ισχύοντος Συντάγματος και καταλήγει στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων του κ. Καράογλου για τη βελτίωση και εξέλιξη του καταστατικού χάρτη της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και  βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος.
Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Χατζηχριστοδούλου  καλωσόρισε τον κ. Καράογλου ο οποίος είναι όπως είπε,  πάντα δίπλα στο Επιμελητήριο στηρίζοντας έμπρακτα κάθε δράση  και κάθε πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προώθηση των επιχειρήσεων της Πιερίας.
«Διαβάζοντας τις προτάσεις του Θόδωρου Καράογλου διαπιστώνω δυο πράγματα
Πρώτον ότι το ήθος και η εντιμότητα είναι κυρίαρχα σε όλο το βιβλίο , όπως άλλωστε είναι κυρίαρχα και στην προσωπική και πολιτική ζωή του Θόδωρου.  Προτείνει αλλαγές σε θέματα που για πολλούς ήταν και είναι  «ταμπού».
Δε διστάζει να θέσει σε συζήτηση θέματα που πιθανόν να έρχονται σε αντίθεση με το στενό καθαρά προσωπικό συμφέρον, όλων αυτών που εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του Τόπου μας.
Το δεύτερο που διαπίστωσα , και εδώ μιλώ ως επιχειρηματίας και εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων, είναι το πνεύμα ελευθερίας  που έχει το βιβλίο, η φιλελεύθερη βούληση, η αναπτυξιακή προοπτική αν θέλετε.
Προτάσεις όπως η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων ή η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης των Υπουργών, το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας και πολλά άλλα, είναι προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου χρόνια τώρα. Είναι προτάσεις που μπορούν να δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα. 
Είναι προτάσεις ανθρώπου που γνωρίζει την κοινωνία, την υπηρετεί από μέσα, και ενδιαφέρετε για το κοινωνικό σύνολο και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου σε μια εποχή που η χώρα μας βιώνει  μια πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση» τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

 Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου μιλώντας για το βιβλίο κ. Μπρουσκέλης έκανε λόγο για ένα βιβλίο που έχει μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη και άκρως κατατοπιστική ιστορική αναδρομή στα συντάγματα της Ελληνικής Πολιτείας. Έχει θέμα και λόγο μεστό και  εμπλουτισμένο με σχήματα φιλολογικά και εξόχως πολιτικά. «Ο υπουργός σχηματοποιεί τις σκέψεις του σε δυο πυλώνες. Την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος μέσω της αναθεώρησης σχετικών διατάξεων του συντάγματος που αποτελείται από 12 προτάσεις και δεύτερον τη θωράκιση του πολιτεύματος με 7 προτάσεις. 
Ο κ. Καράογλου 
Ο κ. Καράογλου αναφερόμενος στο βιβλίο τόνισε μεταξύ άλλων ότι με την παρουσίαση του "Ορκίζομαι" στην Κατερίνη έκλεισε  ένας μεγάλος κύκλος παρουσίασης του σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου του 2016 από τη Βέροια.
«Προσωπικά θεωρώ ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που αφορά και θα επηρεάσει το μέλλον της χώρας και άρα τις επόμενες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχω διαδραστικά στη δημόσια συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει, δεδομένου ότι μέσα από τις παρουσιάσεις του βιβλίου ακούω και καταγράφω τα "θέλω" της κοινωνίας αναφορικά με το Σύνταγμα. Απέναντι στη βαθιά κρίση των κοινοβουλευτικών και αντιπροσωπευτικών θεσμών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να δώσουμε ισχυρές θεσμικές, πολιτικές και ηθικές απαντήσεις, αφήνοντας στην άκρη κομματικές σκοπιμότητες, ιδεοληψίες που δεν αφορούν στο παρόν και το μέλλον και από άγονες αντιπαραθέσεις που δεν προσθέτουν, αλλά αφαιρούν», ανέφερε ο βουλευτής. 
 

 

«Ορκίζομαι» Παρουσίαση βιβλίου Θ.Καράογλου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου Μάξιμος Χαρακόπουλος Χαράλαμπος Μπρουσκέλης Κώστας Κουκοδήμος Σάββας Χιονίδης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top