Τετάρτη 28 Οκτ 2020 7:27      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεζοπορία με αφορμή τον «Χειμωνιάτικο Ενιπέα» από τον ΕΟΣ Βροντούς

Για πεζοπορία στον Όλυμπο, με αφορμή τον «Χειμωνιάτικο Ενιπέα» αγώνα ορεινού βουνού στη διαδρομή : Λιτόχωρο - Γκόλνα -  Καστάνα Ενιπέας - Μύλο, καλεί τα μέλη και τους φίλους του ο ΕΟΣ Βροντούς, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Η διαδρομή

Η συνάντηση όπως λέει η ανακοίνωση θα γίνει  στο χώρο στάθμευσης πίσω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λιτόχωρο και ώρα 8.15πμ . Από εκεί θα εξακολουθήσουν  το δρόμο που οδηγεί από το Λιτόχωρο στον Άγιο -Ιωάννη,  σε μια χαρακτηριστική διασταύρωση στους Αγ. Αποστόλους.

Στρίβοντας αριστερά οδηγούμαστε στον Άγιο Ιωάννη και δεξιά στον Προφήτη Ηλία. Από τη διασταύρωση ξεκινάει ανηφορικό μονοπάτι το οποίο σε περίπου μία ώρα καταλήγει στην περιοχή Γκόλνα. Από τη θέση αυτή μπορούμε ν' απολαύσουμε την καταπληκτική θέα των ψηλών κορυφών, αλλά και του φαραγγιού του Ενιπέα.

Συνεχίζοντας με βορειοδυτική κατεύθυνση, το μονοπάτι κατηφορίζει ώσπου συναντάει μετά από αρκετή ώρα το Ε4 - στη θέση Καστάνα,  το μονοπάτι που συνδέει το Λιτόχωρο με τα Πριόνια, το οποίο ακολουθούμε ανατολικά για επιστροφή στους Μύλους  Λιτόχωρου στα 520 μέτρα.

Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και μας προσφέρει μια μικρή γεύση του Ολύμπου, καθώς συνδυάζει τη θέα των κορυφών με τη διάσχιση μέρους του φαραγγιού του Ενιπέα.

Στην επιστροφή στους Μύλους όσοι θέλουν μπορούν να καθίσουν για φαγητό στην ψησταριά που υπάρχει στο τέλος της διαδρομής. Η διάρκεια είναι 5 ώρες η υψομετρική διαφορά  530μ -960μ -420 μέτρα, η διαδρομή σχετικά  εύκολη με συνολικό μήκος 8,2 χιλιόμετρα.  

Εξοπλισμός:

Σακίδιο ημέρας, Μποτάκια πεζοπορίας ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Αδιάβροχο , δύο μπλουζάκια, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,ατομικό φαρμακείο , Παγούρι 1 λίτρου, Μπατόν, σκουφάκ , χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια), και φωτογραφική μηχανή.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Η αναχώρηση θα γίνει  από το χώρο στάθμευσης πίσω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λιτόχωρο και ώρα 8.15πμ .

Αρχηγοί ανάβασης θα είναι οι Γκέκας Ευάγγελος και  Χαραλαμπίδης Αλκιβιάδης. Πληροφορίες 6973 804 843 .

Τέλος, μέλη του συλλόγου θα βρίσκονται  εθελοντικά  στη θέση Καστάνα, συμβάλλοντας  στην ομαλή διεξαγωγή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. 

ΕΟΣ Βροντούς Χειμωνιάτικος Ενιπέας Λιτόχωρο Γκόλνα Καστάνα Ενιπέας Μύλος Εξοπλισμός Αρχηγοί ανάβασης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top