Πέμπτη 29 Οκτ 2020 3:37      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεζοπορία με τον ΕΟΣ Βροντούς την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ο ΕΟΣ Βροντούς καλεί τα μέλη και τους φίλους του βουνού για πεζοπορία στον Όλυμπο στην πεζοπορική διαδρομή : Σταυρός ( καταφύγιο ) 944 μ – Προσήλιο – Ενιπέας .

Περιγραφή  της διαδρομής

Αφετηρία μας το γήπεδο του Λιτοχώρου και ώρα συνάντησης 8.30 πμ. Από εκεί με τα αυτοκίνητα μας θα ανηφορίσουμε για 7 χιλ μέχρι το καταφύγιο Δ. Μπουντόλας ( Σταυρός ) . Από εδώ ακολουθούμε  το παλιό μονοπάτι που κατηφορίζει για να καταλήξει μετά από 2 ώρες στον Ενιπέα. Εκεί θα συναντήσουμε  το Ε4 και θα ανηφορίσουμε με τελική κατάληξη  το Αγ. Σπήλαιο.

Το παλιό αυτό μονοπάτι καθαρίστηκε τα τελευταία χρόνια από την ομάδα του Λάζαρου Ρήγου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες δύο αγώνων ορεινού βουνού του Lost Trail μηκους56 χιλ και του Olympus Mythical Trail μήκους 103 χιλ. Η διαδρομή μας θα έχει διάρκεια 4-5 ωρών ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την σύνθεση της ορειβατικής ομάδας μας

Μήκος,διαδρομής:10χλμ.

Υψομετρική διαφορά: + - 300μ.

Ώρες πεζοπορίας: 4-5

Βαθμός δυσκολίας :1 /5

 

Καταφύγιο Μπουντόλας Δ.

Βρίσκεται στη θέση "Σταυρός", σε υψόμετρο 944 μ., κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το Λιτόχωρο στα Πριόνια. Πήρε το όνομά του από τον Δημήτρη Μπουντόλα, έναν από τους καλύτερους Έλληνες αλπινιστές της δεκαετίας του 1980, ο οποίος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα τον Οκτώβριο του 1985 στο Annapurna South των Ιμαλαΐων. Έχει χωρητικότητα 30 ατόμων και διαθέτει πολύ καλά οργανωμένη κουζίνα και εστιατόριο. Έχει καταπληκτική θέα προς τον κάμπο της Πιερίας και τη θάλασσα. Στο τέρμα της διαδρομής όσοι θέλουν μπορούν να καθίσουν  για  φαγητό, καφέ ή τσίπουρο στο καταφύγιο του Σταυρού.

Απαραίτητα υλικά:

• Άνετα ρούχα

• Ορειβατικά παπούτσια

• Σακίδιο πλάτης

• Δεύτερα ρούχα

• Φλις –Ζακέτα

• Δεύτερες κάλτσες

• Νερό ( ένα λίτρο )

• Αποξηραμένη τροφή ή κάποιο σνακ

• Φακός και αδιάβροχο

Αρχηγοί ανάβασης: Γκέκας Βαγγέλης & Τασίκα Αθανασία.

Πληροφορίες: 6973 804 843

Αναχώρηση: Από γήπεδο  Λιτοχώρου και ώρα συνάντησης 8.30  το πρωί  της  Κυριακής, φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

ΕΟΣ Βροντούς Πεζοπορία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top