Τετάρτη 27 Μάιος 2020 9:15      

Πολιορκία της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπ. Οικονομικών

Ένταση επικράτησε  έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Λίγα λεπτά μετά τις εννέα το πρωί οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους εργαζόμενους που από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο.

Μέλη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία είχαν  υψώσει πανό στην είσοδο του υπουργείου στο οποίο αναγράφεται: «κατω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».
Ακόμη έχουν τοποθετήσει καλάθια με αβγά τονίζοντας πως «η κυβέρνηση έχασε τα αβγά και τα καλάθια».

Σε ένα πανό εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να φτιάχνει γιατροσόφια τύπου «Τσιπροξίλ», ενώ σε ένα άλλο απεικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να κάθεται στην «καρέκλα εξουσίας» την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «υπουργείο φτώχειας και ανέχειας».

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν: Διασφάλιση – Επέκταση και διπλασιασμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, Ένταξη στα ΒΑΕ και Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Τέλος να σημειωθεί πως πριν από λίγο μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άπλωσαν βλήτα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών και τοποθέτησαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγράφεται η φράση: «δεν τρώμε κουτόχορτο».

Να σημειωθεί πως και την περασμένη εβδομάδα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το αίτημα τους ωστόσο τότε δεν είχε γίνει δεκτό με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και στους άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι τελικά τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

ΠΟΕΔΗΝ Υπουργείο Οικονομικών ΜΑΤ Επεισόδια

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top