Δευτέρα 13 Ιουλ 2020 9:52      

Πολύ σημαντική ήταν η παρέμβαση του Ν. Βέργα για τα Αρχεία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης

Πολύ σημαντική ήταν η παρέμβαση του Ν. Βέργας για τα Αρχεία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης, στο όρος Σινά, που γίνεται φέτος «συντήρηση τους» και στη συνέχεια τα παίρνουν λαοί, που έχουν σχέση με την Ιστορία της Μονής.

Εμείς, κ. Αρμόδιοι του τόπου μας, είμαστε δικαιωματικά αδελφοποιημένοι με την ομώνυμη Μονή του Όρους Σινά. Δεν θα κάνουμε κάτι να έλθουν και εδώ αυτές οι τόσο πολύτιμες «μαρτυρίες» για την αδιαμφισβήτητη άφιξη στην Κατερίνη (λέγεται έτσι με υπογραφή και του επισκόπου το 1821), τα παλιά δηλαδή Ατερα – Χατερα – Κάτερα – Κατερίνη τμήματος του λαού της περιοχής Σινά περί το (1610;) φέροντας και τμήμα του λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα, λαού και λειψάνων, εγκαταστάθηκε στο Νησέλι Ημαθίας, ύστερα από υπόδειξη του επισκόπου Αθανασίου του Βερροιέως που έτυχε να είναι τότε στο Σινά, και βλέποντας τη δυστυχία τους, είπε σ’ αυτούς ότι στις πεδιάδες του Ολύμπου και του Βερμίου υπάρχουν πάμπολλα μέρη να τους φιλοξενήσουν και να θεραπεύσουν τη φτώχια και τη μιζέρια τους;

Να και ένα θετικότατο αποτέλεσμα των ζυμώσεων στα Σεμινάρια Ιστορίας και Γλώσσας, που άρχισαν από προχθές στην αίθουσα του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης.

 

Ιστορικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top