Πέμπτη 23 Νοε 2017 7:49      

Ποντιακές συνταγές από την Ελένη Τομπουλίδου

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμα
1 φλ. τσαγιού πλιγούρι
4 κρεμμύδια ξερά
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
5-6 ώριμες ντομάτες
δυόσμο
αλάτι
μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το πλιγούρι, δύο τριμμένα κρεμμύδια και δυόσμο, και το πιπερι και τα ζυμώνουμε.Πλάθουμε τα κιλτιρίτσια σε μικρές μπάλες όπως τα γιουβαλάρκια.Τρίβουμε τις ντομάτες σε  μια κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις ντομάτες κι αφήνουμε να πάρει μια βράση ποσθέτουμε τα κιλτιρίτσια και λίγο νερό, και αφήνουμε να βράσουν 15-20΄και ετοιμα..

Την συνταγή την έκαναν στο Ακ Νταγ Ματέν του Πόντου.  

Ποντιακές συνταγές Ελένη Τομπουλίδου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top