Παρασκευή 25 Σεπ 2020 18:27      

Πρόταση στον δήμο Κατερίνης για την δημιουργία 4 Dog Park

ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Μετά από αιτήματα πολλών Δημοτών και φίλων, κατέθεσα σήμερα την παρακάτω πρόταση για την Δημιουργία 4 Dog Park, προς τον  Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Υποστήριξης Αιρετών Οργάνων με κοινοποίηση στον Δήμαρχο Κατερίνης για την δημιουργία 4 Πάρκων Σκύλων.

Η πρόταση

«Λόγω επαγγέλματος , Εκπαιδευτής Σκύλων, γνωρίζω καλά τις ανάγκες πολλών δημοτών για χώρους, στους οποίους με ασφάλεια θα μπορούν να αφήσουν τους τετράποδους φίλους τους ελεύθερους, χωρίς λουρί. Βάσει νόμου, αυτό επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε περιφραγμένους και προστατευμένους χώρους, όπου δεν διατρέχει κίνδυνο το ζώο να φύγει, να ενοχλήσει άλλους ανθρώπους ή να διατρέξει κίνδυνος για την ίδια του την ζωή. Το μοναδικό πάρκο σκύλων που έχουμε στην πόλη μας είναι αυτό που δημιουργήθηκε στο Πάρκο της Κατερίνης και δεκάδες δημότες το επισκέπτονται για την εκτόνωση και την κοινωνικοποίηση του σκύλου τους. Προτείνω, την δημιουργία άλλων 4 πάρκων για να μπορέσουμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο γεωγραφικά ποσοστό της πόλης. Συγκεκριμένα:

1) Στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Μακεδονίας
2) Στην ευρύτερη περιοχή του Πέλεκα
3) Στην ευρύτερη περιοχή των νέων Δικαστηρίων
4) Στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Σταδίου (Α΄ΔΑΚ)

Οι ακριβείς χώροι θα πρέπει να αποφασισθούν από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και είμαι στην διάθεσή σας να συμμετέχω στην διαβούλευση για το ζήτημα αυτό.
Τέλος, τόσο το υπάρχον πάρκο σκύλων, το οποίο πρέπει να αναβαθμιστεί και να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις, όσο και τα νέα που θα δημιουργηθούν, θα πρέπει να είναι βασισμένα σε πρότυπα, τα οποία και θα καταθέσω στην διαβούλευση , όταν αυτή θα γίνει».

Θωμάς Αναστασιάδης 
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
‘’ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ’’

Δήμος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top