Παρασκευή 5 Μαρ 2021 2:39      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτοβουλίες από τους Δημάρχους σε όλη την Ελλάδα

Για τις αποφάσεις που έλαβε  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ  ενημέρωσε  με επιστολή του τους δημάρχους, ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης.

Λογαριασμός Αλληλεγγύης 

Στην επιστολή, τους καλεί να συμβάλουν στη δημοσιοποίηση του Λογαριασμού Αλληλεγγύης που άνοιξε η ΚΕΔΕ με στόχο τη γρήγορη, αποτελεσματική και διαφανή στήριξη των συμπολιτών μας.

«Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874». 

Οικονομική συνδρομή 

Επιπλέον τους ζητά, εφόσον ο δήμος τους αποφασίσει να συνδράμει οικονομικά απευθείας τους πληγέντες δήμους, να ενημερώσουν και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να προσμετρηθεί στην όλη προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης για τη στήριξή τους.

Η συνεδρίαση 

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης αναφέρεται στις αποφάσεις που ελήφθησαν και υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. εκτιμήθηκε πως το μέγεθος της μέχρι τώρα ανθρωπιστικής βοήθειας από Δήμους, πολίτες, φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις έχει υπερκαλύψει, προς το παρόν, τις ανάγκες των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή.

Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε να ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός αλληλεγγύης.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αποδοθεί, με διαφάνεια και για το τελευταίο ευρώ, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές στους πληγέντες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Φιλοξενία πυροπαθών 

Μεταξύ άλλων απευθύνει αίτημα προς τους δημάρχους να φιλοξενήσουν σε κατασκηνώσεις των δήμων παιδιά πυροπαθών και να τους παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη.

Επίσης τους καλεί να διαθέσουν οδηγούς και μηχανήματα στους πληγέντες δήμους για την ταχύτερη αποκατάσταση των περιοχών που υπέστησαν καταστροφές.

Δήμοι Δήμαρχοι ΚΕΔΕ Πυρόπληκτους Αττική

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top