Παρασκευή 3 Απρ 2020 4:56      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρηματική διακοίνωση στο Βερολίνο για τις γερμανικές οφειλές

Δελτίο Τύπου Χάρη Τζαμακλή

Να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για τις πολεμικές επανορθώσεις και για τις αποζημιώσεις από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο καλεί η ελληνική κυβέρνηση τη γερμανική πλευρά με τη ρηματική διακοίνωση που επέδωσε στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, χθες, 4 Ιουνίου 2019, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Η διπλωματική αυτή ενέργεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, έλαβε χώρα σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 17 Απριλίου και σε εκτέλεση της απόφασης που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα– έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας.

Η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις για την έμπρακτη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αξιώσεων, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό λαό, ως ζήτημα ηθικό και υλικό.

Ο Χάρης Τζαμακλής δήλωσε σχετικά με τη διπλωματική αυτή εξέλιξη: «Προσωπικώς αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, διότι με τη συμμετοχή μου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και στη σύνταξη του σχετικού Πορίσματος συνέβαλα στην εξέλιξη αυτή. Η ηθική και υλική δικαίωση της χώρας και των θυμάτων πρέπει να αποτελεί διαρκή στόχο όλων των Ελλήνων».

ΣΥΡΙΖΑ Γερμανικές αποζημιώσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top