Κυριακή 5 Ιουλ 2020 16:42      

Σε συναυλία στη Βενετία τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ

Το σχολείο μας συμμετείχε στην τελευταία  συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ E.CH.O που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αριάνο της Ιταλίας στην περιοχή της Βενετίας, με εταίρους από την Τσεχία, την Πορτογαλία και την Ιταλία. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη χρήση της μουσικής ως μέσο απόκτησης γνώσεων και διεύρυνσης των πολιτισμικών ορίων, καθώς και ως εργαλείο μάθησης. Όλοι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την Ευρωπαϊκή διάσταση και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην ξένη γλώσσα χρησιμοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία.

Επίσης, μέσα από τις μουσικές δραστηριότητες (χορωδία και ορχήστρα) οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, να συνεργαστούν και να εργαστούν διαδραστικά με στόχο αποτελέσματα, τα οποία τροφοδοτούν και ενδυναμώνουν την αυτοεκτίμηση και τις κοινωνικές τους ικανότητες. Για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα η ορχήστρα εργάζεται με σταθερό και συνεχή ρυθμό, αναπτύσσοντας ικανότητες για συνεργασία, αλληλεπίδραση και συντονισμό.

Αυτή η διαδικασία  επιτρέπει στους μαθητές να βελτιώνουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται με τη χρήση μέσων τεχνολογίας, διαδικτυακές συναντήσεις, ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, προγραμμάτων υπολογιστών, ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων. Ως εκ τούτου, οι μαθητές είναι πρωταγωνιστές αυτών των δραστηριοτήτων, λόγω της προδιάθεσής τους στις νέες τεχνολογίες. 

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Ευάγγελο Καπέτη, Διευθυντή του Γυμνασίου ΠΛΑΤΩΝ, την Κατερίνα Αγοραστού, εκπαιδευτικό και τον Κωνσταντίνο Σακούλα, μουσικό.

Ευρωπαϊκό πρόγράμμα Erasmus+ E.CH.O Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ Συναυλία Βενετία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top