Σάββατο 7 Δεκ 2019 13:54      

Secrets of the Past: Dion - Οι αρχαιολογικοί θησαυροί του Αρχαίου Δίου για πρώτη φορά σε Video Game !

Το Secrets of the Past: Dion, ένα πρωτότυπο simulation game του αρχαιολογικού έργου στο Δίον, είναι από σήμερα 28 Νοεμβρίου 2018, διαθέσιμο για Windows PC από τo video game studio Culturplay, το οποίο εστιάζει στην ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά.

Τα μυστικά της αρχαίας πόλης του ∆ίου σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις! Σε αυτό το casual παιχνίδι προσομοίωσης του έργου των αρχαιολόγων, στόχος σου είναι να φέρεις στο φως τους θησαυρούς της Έπαυλης του Διονύσου.

Αντιμετώπισε τις προκλήσεις ενός αρχαιολόγου στην ανασκαφή της Έπαυλης του Διονύσου στο Δίον, ξέθαψε θησαυρούς χιλιάδων ετών, συντήρησε τα ευρήματα στο εργαστήριο σου και τοποθέτησε τα εγκαίρως στα βάθρα του μουσείου! Φέρε στο φως τη συναρπαστική ιστορία του αρχαίου Δίου, αλλά πρόσεξε… οι βροχές του φθινοπώρου πλησιάζουν!

Game Features Μοναδικό gameplay - Μηχανισμός ανασκαφής και εξερεύνησης, όπου αποκαλύπτεις αντί να χτίζεις. Ένα μείγμα εξερεύνησης, διαχείρισης εργαζομένων και γρίφων. Λειτουργία random τοποθέτησης ευρημάτων για απεριόριστο starting over.

Μια απεικόνιση της αρχαιολογικής διαδικασίας με εκπαιδευτικά στοιχεία, ελκυστική για όλες τις ηλικίες. Πιστή αναπαραγωγή των αρχιτεκτονικών λειψάνων της πολυτελούς αρχαίας Έπαυλης του Διονύσου. 3D μοντέλα εκθεμάτων από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου. Ιστορικά στοιχεία για τη λαμπρή χιλιετία του Δίου, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου.

Πρωτότυπη μουσική, βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό τραγούδι του Σείκιλου.

Multilingual: Αγγλικά & Ελληνικά

Το Secrets of the Past: Dion - Ο πρώτος τίτλος της Culturplay για PC. Η ανάπτυξη της δωρεάν έκδοσης του παιχνιδιού για κινητές συσκευές ανατέθηκε στο στούντιο Culturplay από το Onassis Foundation USA για την έκθεση Gods and Mortals at Olympus: Ancient Dion, City of Zeus, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, τον Μάρτιο 2016.

Το παιχνίδι έχει και επιστημονική βιβλιογραφική αναφορά και πηγές. Τα ιστορικά κείμενα και οι περιγραφές των ευρημάτων στο παιχνίδι βασίζονται στις ακόλουθες δημοσιεύσεις:

Παντερμαλής, Δ. (επιμ) (2000), “Δίον, Η Ανακάλυψη”, Εκδόσεις Αδάμ (Αθήνα)

Παντερμαλής, Δ. (επιμ) (2016), “Gods and Mortals at Olympus: Ancient Dion, City of Zeus”, Onassis Foundation USA (New York)

Video Games Δίον

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top