Παρασκευή 7 Αυγ 2020 21:57      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Με αγιασμό και ομιλητή τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού η πρώτη εκδήλωση

«Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Η έναρξη των διαλέξεων της νέας χρονιάς της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο συνεδριακό κέντρο. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος. Θέμα της ομιλίας του Σεβασμιοτάτου ήταν: «Η Ποιμαντική μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για την Οικογένεια». Η εκδήλωση άνοιξε με τον καθιερωμένο στην έναρξη της κάθε περιόδου αγιασμό που χοροστάτησε ο ίδιος ο Σεβασμιότατος. Θα πρέπει να τονιστεί η ευτυχής σύμπτωση, η εκδήλωση να συμπίπτει με τη γιορτή του μακαριστού Χριστοδούλου και μάλιστα με θέμα που τιμά τη μνήμη του. Στην εκδήλωση παραβρέθησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Φ. Μπαραλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σ.Μαυρίδου, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γ. Νταντάμης, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κ. Ν. Τσιαμπέρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Δημ. Συνδυασμού κ. Αθ. Λιακόπουλος και πλήθος κόσμου.

 Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης ανέγνωσε τον χαιρετισμό που απέστειλε ο Υπουργός   Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

 Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος: 

   Στην αρχή της ομιλίας του ο Επίσκοπος Ιγνάτιος με γνώση και σοφία επισήμανε ότι ο θεσμός της οικογένειας, σύμφωνα με και με τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση για την  κοινωνία μας και για το Έθνος μας. Σε μια εποχή πνευματικής κρίσης που απειλούνται και διακυβεύονται πολλά αποτελεί το ασφαλές λιμάνι για το σημερινό άνθρωπο και τα προβλήματά του, κυρίως όμως για το μέλλον των παιδιών μας. Αποτελεί πρόκληση για την εποχή μας να στηρίξουμε το ρόλο της και να επαναπροσδιορίσουμε  τους στόχους για την αναβάθμιση αυτού του ρόλου. Σήμερα υπάρχει μια ύποπτη προσπάθεια διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, να αποδομηθεί η αποστολή της οικογένειας και την μελών της. Είναι τραγικό επίσης να επιχειρείται η αμφισβήτηση της έννοιας του φύλου που θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες στη συνοχή της οικογένειας αλλά και τα θεμέλια της κοινωνίας. Η ιδεολογία του φύλου που σήμερα περιλαμβάνει περίπου 40 φύλα διαδίδεται και υποστηρίζεται από διάφορα ύποπτα κέντρα. Η οικογένεια ανθίσταται φυσικά με τη στήριξη της Ορθόδοξης Πίστης αλλά ο αγώνας είναι δύσκολος και διαρκής. Αγωνίζεται να επαναπροσδιορίσει τη σχέση άνδρα-γυναίκας καθώς και τη θεώρηση του γάμου στη νέα εποχή και στις νέες απαιτήσεις. Καλλιεργεί την πίστη, την ενότητα και την αγιότητα μέσα στην οικογένεια, τον πυρήνα της κοινωνίας και του λαού. Δυστυχώς σήμερα για πολλές οικογένειες ο Χριστός είναι ένας άγνωστος και αυτό είναι μια θρυαλλίδα στα θεμέλια του λαού μας. Αυτό οδηγεί σε κρίσεις, σε απόγνωση και το χάος.

     Στην συνέχεια ο ομιλητής ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν σήμερα τη χριστιανική οικογένεια. Τόνισε τη σημασία της παρουσίας Πιστότητας,  Ενότητας,  Καθολικότητας και  Αποστολής της κάθε Ελληνικής Χριστιανικής οικογένειας. Περιέγραψε στη συνέχεια τους κινδύνους από την απειλή της υπογεννητικότητας στη χώρα μας που μας απειλεί με εξαφάνιση. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τα είχε προβλέψει όλα αυτά.

        Ανάχωμα στον κίνδυνο αυτό αποτελεί η ορθή σύνθεση και αποστολή της οικογένειας που πρέπει να παραμείνει στον παραδοσιακό ρόλο της. Τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν στην αγκαλιά της και την αγκαλιά της. Εκκλησίας για τι μόνο έτσι θα αποφύγουν της παγίδες της εποχής μας. Βασική αρχή και κανόνας μας σε όλα τα παραπάνω πρέπει να είναι το «Τι θα έκανε ο Χριστός στην εποχή μας;»

 Η εκδήλωση της Σχολής Γονέων έκλεισε με απαντήσεις του Μητροπολίτη Ιγνατίου σε ερωτήσεις και τοποθετήσεις των ακροατών.

Οι επόμενες ομιλίες

 Οι επόμενες δυο εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στον Ι.Ν.Θείας Αναλήψεως Κατερίνης με τον γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό και την  Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με τον πρώην Υπουργό κ. Στέλιο Παπαθεμελή.

Σχολή Γονέων Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top