Σάββατο 11 Ιουλ 2020 20:35      

Σήμερα το Βράδυ: Ανοίγει το πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην Πέτρα μετά από 15 χρόνια

Στην Πέτρα Ολύμπου δίπλα από τις κορφές του Ολύμπου ένας τόπος που το νήμα του μύθου και της ιστορίας του ξεκινά από τον μύθο των ολύμπιων θεών, αγιάζεται στα χρόνια του Βυζαντίου ως Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου η οποία ήταν ορμητήριο στους αλλεπάλληλους αγώνες μέχρι την απελευθέρωση απ τον τουρκικό ζυγό. Φτάνει στην μέρες μας ως καταφύγιο ίασης ψυχών με την λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου. 

Το κλείσιμο του ψυχιατρείου το 2004

Το 2004 ο χώρος άδειασε! Έφυγαν οι άνθρωποι που έδιναν ζωή με την ανάσα τους, τη ματιά τους, τον πόνο τους, τις ελπίδες τους… κι έμειναν οι σκιές και οι αναμνήσεις.Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας Ολύμπου «Λόκοβη», οι άνθρωποι που έζησαν και ζουν δίπλα στο άδειο πλέον Ίδρυμα, δεν θέλουν να είναι ένας ακόμη εγκαταλελειμμένος χώρος που θα τον σκεπάσει η σκόνη της λησμονιάς! Ο χώρος δίπλα από τις κορυφές του Ολύμπου, εκεί στα κτίσματα που στέγαζαν τον πόνο μπερδεμένων ψυχών ανθρώπων, αυτός ο χώρος, ανοίγει στον κόσμο για πρώτη φορά και είναι ένα εγχείρημα κι ένα ρίσκο για τη συνέχεια. Ανοίγει με χαρά, ανοίγει με μουσική! Συνδέεται ο χώρος με τον μύθο του και την ιστορία του και δημιουργείται το μουσικό του αφήγημα.

Μυθωδία. Μια συναυλία μέσα στο πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου. Σήμερα  Δευτέρα 19 Αυγούστου στις  20:00, με συνδιοργανωτές την  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , τον Δήμο Κατερίνης, την  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα και με την ευγενική αρωγή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Η συναυλία

Στην συναυλία συμμετέχουν η  Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και  Τεχνών Δίου υπό την διεύθυνση του Νίκου Πατρή .Τραγουδούν:Γιώτα Νέγκα, Ζωή Παπαδοπούλου,Μπάμπης Βελισσάριος .

Ξενάγηση στο χώρο

Από τις 18:30 θα ανοίξουν οι πύλες και θα γίνει ξενάγηση στο χώρο όπου βρίσκονται η βυζαντινή εκκλησία Εισοδίων της Θεοτόκου (1134 ή 1151 μ.Χ.) της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου και στα κτίσματα του πρώην ψυχιατρικού νοσοκομείου που παραμένουν κλειστά από το 2004 που αποχώρησε η ψυχιατρική μονάδα.  Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 8 ευρώ – εισόδου 10 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται στο περίπτερο της εκδήλωσης στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.

εκδηλώσεις Συναυλίες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top