Τετάρτη 26 Φεβ 2020 15:53      

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ: Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να παίξει το ρόλο του χωρίς ενδοιασμούς

Με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης και την παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο της Α.Δ.Ε.ΔΥ. επισκέφτηκε την πόλη μας για ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων πάνω στα προβλήματα που τους απασχολούν. Και φυσικά να διοργανώσει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου , το καθιερωμένο συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας στην πόλη της Κατερίνης, μιλήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Σταύρο Κουτσουμπέλη, που πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας Θεόδωρο Σιαμάγκα, το Γενικό Σύμβουλο Λάζαρο Φυρινίδη, και το μέλος του Ν.Τ. Πιερίας Δημήτρη Κουμαντζιά, μας κατέθεσαν τις απόψεις της ΑΔΕΔΥ για τα χρονίζοντα προβλήματα του συνδικαλισμού και τα αιτήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων για τα οποία διεκδικούν λύσεις.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων για τα οποία αγωνίζεστε σήμερα;

Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι, προερχόμαστε από συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Υπάρχει μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Παρόλα αυτά οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουμε τα προβλήματα και τα αιτήματά μας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιος κυβερνά, αλλά πως κυβερνά. Και επιθυμούμε τη λύση των προβλημάτων αυτών που είναι θεσμικά, οικονομικά, και κυρίως είναι το θέμα των προσλήψεων, όπου λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων, ρήτρες που είχαν μπει, υπάρχει μια απορρύθμιση. Με ελλείψεις στην παιδεία, την υγεία και στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης και κυρίως στο «βοήθεια στο σπίτι».

Εκπαιδευτικοί έχουν να διοριστούν εδώ και μια 10ετία, οι αναπληρωτές βρίσκονται με μια βαλίτσα στο χέρι και τώρα θα το ζήσουμε αυτό και πάλι. Που πηγαίνουν στις τουριστικές περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν ένα κατάλυμα.

Στα θέματα της υγείας βλέπουμε τις ελλείψεις στα ασθενοφόρα. Βλέπουμε ανθρώπους να είναι στην άσφαλτο μία και δύο ώρες είτε από ατύχημα, είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία και το ασθενοφόρο να μην μπορεί να φτάσει εγκαίρως και βεβαίως τις ελλείψεις που υπάρχουν μέσα στα Νοσοκομεία σε τραυματιοφορείς, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι σημαντικό το θέμα αυτό και δεν μπορεί να λυθεί μόνο με συμβασιούχους που γίνεται για τεχνικούς λόγους καθώς η μισθοδοσία πηγαίνει στο ΕΣΠΑ και δεν μπαίνει στον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό αναπαράγει το φαινόμενο μιας νέας γενιάς συμβασιούχων. Ιδιαίτερα στην υγεία όταν οι άνθρωποι γίνονται ωφέλιμοι μετά από τη σχετική εμπειρία λήγει η σύμβαση και προσλαμβάνονται κάποιοι άλλοι.

Βασικό πρόβλημα για την ποιότητα των υπηρεσιών για να μπορέσει να σταθεί το σύστημα του κοινωνικού κράτους είναι οι αναγκαίες προσλήψεις σε αυτούς κυρίως τους τομείς. Πέρα από το ένα προς ένα, το οποίο δεν θα κάνει τίποτε άλλο από το να αναπαράγει τα κενά, πρέπει στοχευμένα από τα πλεονάσματα να διατίθεται ένα κονδύλι, μια φορά στην υγεία, μια φορά στην Παιδεία, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, ή όπου αλλού χρειάζεται γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

Δεύτερο θέμα είναι τα μισθολογικά μας. Παρότι στους πολίτες μπορεί να μην ακούγεται θετικά, γιατί στον καιρό της κρίσης θεωρείται προνόμιο να είσαι δημόσιος υπάλληλος. Είναι σαφές ότι έχουμε υποστεί κι εμείς μειώσεις. Περίπου 50% του προϋπολογισμού, από τις μειώσεις των μισθών κατά 35% και τη συρρίκνωση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς δεν τηρήθηκε η αναλογία ένα προς ένα, που στην αρχή της κρίσης ήταν 1 προς 10 καθώς θεωρήθηκε μεγάλος ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και δεν πρέπει να συρρικνωθεί ο αριθμός τους, τι πιστεύετε εσείς;

Όχι, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κάτω από το μέσο όρο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είμαστε πολύ κάτω και όταν λέμε κράτος αυτή τη στιγμή εννοούμε την παιδεία, την υγεία και τη δημόσια διοίκηση στα Υπουργεία.

Όσο για την κινητικότητα που πρεσβεύει η κυβέρνηση πως θα γίνει στα Νοσοκομεία, όταν οι γιατροί δεν επαρκούν για τις εφημερίες;

Στους νοσηλευτές υπάρχει επίσης έλλειψη. Καθηγητές – δάσκαλοι το ίδιο πρόβλημα. Αυτό που μένει είναι το κομμάτι της δημόσιας διοίκησης που είναι αμελητέο. Υπάρχουν οι τομείς που προανέφερα που πρέπει να γίνουν απαραίτητα προσλήψεις.

Οι αμοιβές είναι γνωστές. Εμείς διεκδικούμε το 13ο, 14ο μισθό καθώς τα υπερπλεονάσματα δεν προέρχονται από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την πάταξη της φοροδιαφυγής όπως διατεινόταν η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά από τα μόνιμα υποζύγια των δημοσίων υπαλλήλων με τη μείωση των μισθών, την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, με το διπλασιασμό των φόρων. Ζητούμε να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους .

Με την έννοια αυτή εμείς ζητούμε την αποκατάσταση των απωλειών, καθώς δικαστικά είχε κριθεί αντισυνταγματική η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Με το σκεπτικό ότι ένα δικαίωμα μπορεί να αναστέλλεται αλλά όχι να εξαφανίζεται. Και με το δικαιολογητικό ότι έχει υποβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ένα άλλο θέμα το οποίο θέτουμε είναι το θέμα του Νόμου Κατρούγκαλου. Εμείς ζητούμε κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και τη δημιουργία ενός νέου ασφαλιστικού.

Υπόσχεση της σημερινής κυβέρνησης όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν η επαναφορά τριών ταμείων. Διαπιστώνουμε μια υπαναχώρηση στο θέμα αυτό.

Θα είναι σε θετική κατεύθυνση να υπάρξει μια αύξηση της ανταποδοτικότητας. Αυτή τη στιγμή για εργασία 40 χρόνων, παίρνεις 42% αναπλήρωση. Δηλαδή για 40 χρόνια εργασίας με μισθό 2000 το μήνα παίρνεις ως σύνταξη 830 ευρώ το μήνα. Ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες φτάνει στο 80%.

Αναμένουμε ένα νόμο δικαιότερο. Και δεν συμφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης που προωθείται. Και όχι γιατί είμαστε κρατιστές, αλλά όταν τις εισφορές μας δεν μπορεί να εγγυηθεί το κράτος που χρεοκόπησε, πως θα γίνει από ένα ιδιωτικό φορέα;

Ας έλθουμε στο θέμα της αξιολόγησης που για χρόνια συζητείται ως κόκκινο πανί από τους δημόσιους υπαλλήλους;

Εμείς θέλουμε μια αξιολόγηση. Αλλά να μην είναι συνδεδεμένη με τη μισθολογική μας εξέλιξη. Για να προχωρήσει η αξιολόγηση πρέπει πρώτα να προχωρήσει η επιμόρφωση. Που πρέπει να είναι συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη. Από έρευνα που έγινε από την ΟΛΜΕ οι φιλόλογοι στα ελληνικά σχολεία ηλικιακά είναι 52+, και των φυσικών 53+. Δηλαδή μιλούμε για πτυχία του 1980. Η παιδεία είναι ένα αγαθό που εξελίσσεται και το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να επιμορφώνει. Εμείς λέμε πρώτα πρέπει να πάμε σε επιμόρφωση και στη συνέχεια σε αξιολόγηση.

Λέμε ακόμα ότι πρέπει να υπάρχει μια αξιολόγηση που να τοποθετεί τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση ώστε η δημόσια διοίκηση να είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Το κομβικό σημείο θεωρούμε ότι είναι η αξιολόγηση των διοικητικών στελεχών ώστε απαλλαγμένοι από εξαρτήσεις από την πολιτική ηγεσία να μπορούν απερίσπαστοι και ελεύθεροι να αξιολογούν με αντικειμενικό τρόπο το προσωπικό τους. Δυστυχώς αυτό δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Ακόμα και η προηγούμενη κυβέρνηση σε τρία χρόνια δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το νόμο Βρεναρδάκη και να αξιολογήσει τους 68 γενικούς διευθυντές της. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν αρνείται την αξιολόγηση, αλλά θέτει τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε.

Πόσο μαχητικός και αποτελεσματικός είναι ο συνδικαλισμός σήμερα. Μήπως έχει χάσει κάτι από την αίγλη του;

Όλες οι μάχες που κερδήθηκαν προέρχονται από τον αγώνα μας το συνδικαλιστικό. Κατά τη γνώμη μας είναι και σήμερα υγιής, πρέπει να υπάρχει.

Κάποιοι είναι ενάντιοι και τον κατηγορούν. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο ενωμένοι και να μην κάνουμε κανένα βήμα πίσω.

Δεν θα πούμε ότι είναι όλα τέλεια. Αλλά και ο συνδικαλισμός είναι παρακολούθημα των εξελίξεων. Για παράδειγμα πριν την κρίση υπήρχαν τέσσερις παρατάξεις. Όπως και τρία τέσσερα κόμματα στη Βουλή. Μέσα στην κρίση υπήρξε ένας κατακερματισμός. Είχαμε εννέα παρατάξεις στην εκτελεστική επιτροπή. Η κρίση είχε επιπτώσεις και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι σαφές λοιπόν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να παίξει το ρόλο του της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων χωρίς ενδοιασμούς. Πρέπει από την κρίση να διδαχτούμε και το συνδικαλιστικό κίνημα να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα δικαιώματα των πολιτών.

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ καταγεγραμμένα είναι τα εξής:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ομισθό.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  4. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
  5. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  6. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  7. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
  8. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  9. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να στηρίξουμε με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών στελεχών το συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ σήμερα Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8:00 π.μ. το οποίο θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο(Κωνσταντινουπόλεως 49, Θεσσαλονίκη).

ΑΔΕΔΥ Πιερίας Συνεντεύξεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top