Πέμπτη 13 Αυγ 2020 2:38      

Στην Αθήνα ο Κώστας Κουκοδήμος για θέματα του δήμου και της ΔΕΥΑΚ

Στις προοπτικές συνεργασίας του δήμου Κατερίνης με το Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» επικεντρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος κ.Μανωλόπουλο την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Για τις εξελίξεις, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης.

Πρωτόκολλο συνεργασίας

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι «υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά του Ιδρύματος για τρεις φακέλους και συγκεκριμένα για την Αστική Σχολή, το Πνευματικό Κέντρο (Εκάβη) και το «Λίκνο των Μουσών». Όπως μάλιστα προανήγγειλε ο κος Κουκοδήμος: «την 1η Οκτωβρίου θα καταθέσουμε πρόταση προς το Ίδρυμα και θα παρουσιάσουμε τους φακέλους μας. Εκεί θα κληθεί και ο κ. Τάσος Γκρέμος προκειμένου να παρουσιάσει την πρόταση για «το Λίκνο των Μουσών» .

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος, το Ίδρυμα έδειξε ενδιαφέρον και για μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων όπως π.χ. τα «Ολύμπια εν Δίω», το Φεστιβάλ Ολύμπου, τα «Αικατερίνεια» κ.α. «Θα προχωρήσουμε σε πρωτόκολλο συνεργασίας και σε άλλα επίπεδα διοργάνωσης εκδηλώσεων, δράσεων που έχουν στο επίκεντρο τον πολιτισμό», τόνισε.

Ενδιαφέρον για το μοναστήρι της Πέτρας

Επίσης, σημείωσε ότι υπήρξε «έκδηλο ενδιαφέρον για το ιστορικό μοναστήρι της Πέτρας και πολύ σύντομα θα οργανωθεί συνάντηση με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου». Γενικότερα, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι: «υπάρχει από το Ίδρυμα τεράστιο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, αλλά και την συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης με δεδομένα τα ιδιαίτερα ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά χαρακτηριστικά, τα Πιέρια, που με την κατάλληλη διαχείριση θα συμβάλουν στην ανάδειξη και την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου».

Συναντήσεις στην Αθήνα για οφειλές του δήμου και της ΔΕΥΑΚ

Χθες Τετάρτη πραγματοποίησε εκ νέου επίσκεψη στην Αθήνα για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το δήμο και τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, όπως το θέμα της ρύθμισης οφειλών προς τη ΔΕΗ. Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Κατερίνης, σύμφωνα με την ενημέρωση ου είχε από την κα Μανιώτη, διευθύντρια υψηλής τάσης που χειρίζεται τα θέματα οφειλών των ΔΕΥΑ, οι οφειλές της ΔΕΥΑ Κατερίνης είναι από τις υψηλότερες οφειλές της χώρας.

«Με δική μου επιβάρυνση η ανακαίνιση στο δήμο»

Τέλος, σε ότι αφορά τις αλλαγές που γίνονται στο ισόγειο του δημαρχείου όπου εκεί θα στεγαστεί το γραφείο του, διευκρίνισε ότι τα έξοδα ανακαίνισης του γραφείου βαρύνουν τον ίδιο και όχι το δήμο, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα διατεθεί ο χώρος που προβλέπεται για τις δημοτικές παρατάξεις.

Δήμος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top