Σάββατο 19 Σεπ 2020 12:36      

Στην Κατερίνη το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση»

«Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» είναι ο τίτλος του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 13-15 Νοεμβρίου στην Κατερίνη και στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη».

Το συνέδριο διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευση Πιερίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου έχει την τιμή να ανακοινώσει ότι κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου:

α) θα παραθέσουν ομιλίες οι ακόλουθοι εισηγητές:

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:00
Ο κ. Στάμου Γιώργος, Καθηγητής, Τομέας Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ., με θέμα : «Μπορεί ένας Φυσικός να διδάξει Βιολογία σε σχολικά περιβάλλοντα; Μια επιστημολογική προσέγγιση»

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00
Η κα. Μαυρικάκη Ευαγγελία, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ε.Κ.Π.Α., με θέμα : «Το Περιβάλλον και η Υγεία ως πλαίσιο για την αναθεώρηση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών»

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:00
Ο κ. Σκούρας Ζαχαρίας, Καθηγητής, Τομέας Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ., με θέμα : «Αναζητώντας τη ζωή: Από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ο αιώνα»

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:30
Ο κ. Μανέτας Γιάννης, Καθηγητής, Τομέα Βιολογίας Φυτών, Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστήμιου Πατρών, με θέμα : «Η υποχώρηση της διδασκαλίας της Βιολογίας των Φυτών: εγγύτερες και απώτερες αιτίες, και γιατί αξίζει η προσπάθεια για την αναβίωσή της»

Όλες οι ομιλίες είναι ανοικτές για το κοινό.

β) οι Στρογγυλές Τράπεζες θα είναι οι ακόλουθες:

- Το παρόν και το μέλλον του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:30
- Η Διδασκαλία της Εξέλιξης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00
- Η Βιολογία στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση : Το Αναλυτικό της Πρόγραμμα Σπουδών την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:30

Επίσης έχει προβλεφθεί η επανάληψη της επιτυχημένης, από τα δύο προηγούμενα συνέδρια, συνεδρίας που απευθύνεται σε μαθητές και έχει τον τίτλο «Οι μαθητές ρωτούν τους Βιοεπιστήμονες».

Στη συνεδρία αυτή Ειδικοί Βιοεπιστήμονες από διαφορετικά πεδία έρευνας θα συνομιλήσουν με μαθητές και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις τους με τρόπο απλό και κατανοητό για θέματα που: 

• αφορούν το αντικείμενο εργασίας και την επιστημονική – επαγγελματική τους διαδρομή,  
• σχετίζονται με τις προόδους των Βιοεπιστημών στη χώρα μας και τα διαφορετικά επιστημονικά πεδία στα οποία αυτές επιτυγχάνονται,  
• αφορούν τις επαγγελματικές και επιστημονικές προοπτικές των Βιοεπιστημόνων στη χώρα μας.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετέχουν για πρώτη φορά τόσο εκπαιδευτικοί όσο και μαθητές και μαθήτριες από την Κύπρο. Οι 10 μαθητές από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας που θα παρακολουθήσουν τις διεργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν σε σπίτια μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης. Οι παραπάνω εξελίξεις αποτελούν συνέχεια μιας μακράς συνεργασίας της Π.Ε.Β. με τον Σ.Β.Ο. και συναδέλφους από τη Κύπρο. 

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» Πιερία
Scroll to Top