Δευτέρα 28 Σεπ 2020 16:06      

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΟΥ

Ο Υφ. Εσωτερικών Θ. Καράογλου

Επίσκεψη σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους παγκόσμιας εμβέλειας, οι οποίοι είναι συνυφασμένοι με την ιστορική διαδρομή της Μακεδονίας και αναδεικνύουν τον αρχαιολογικό της πλούτο, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε Πιερία και Ημαθία. Με την επίσκεψή του ο κ. Καράογλου έστειλε μήνυμα ασφάλειας προς όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Βόρεια Ελλάδα για να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις ομορφιές της, αλλά και να αναδείξει τη στενή σχέση που συνδέει τον τουρισμό με τον πολιτισμό. «Η Ελλάδα άνοιξε τις πύλες της έτοιμη να υποδεχθεί στους αρχαιολογικούς της χώρους όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική κληρονομιά της, ακολουθώντας φυσικά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», ανέφερε ο Υφυπουργός.

Κάλεσμα σε εγχώριους και ξένους τουρίστες

«Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Πέλλα και την Πιερία πιστοποιούν, διατρανώνουν και κατοχυρώνουν την ιστορική αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μια αλήθεια που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους ταξιδιώτες που επιλέγουν για τουρισμό τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουν την ιστορική παρακαταθήκη που κοσμεί τη Μακεδονική γη», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Καράογλου, κατά την επίσκεψη του στο αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο, στελέχη του δήμου και αρχαιολόγους. «Με την παρουσία μου στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, απευθύνω κάλεσμα στους εγχώριους και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας και της Θράκης προκειμένου να βιώσουν τη ζώσα ιστορία», σημείωσε ο κ. Καράογλου, ο οποίος ξεναγήθηκε στο μουσείο και στο αρχαιολογικό πάρκο. Άλλωστε όπως επισημάνθηκε, κάθε επίσκεψη σε μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους είναι ένα ερέθισμα που μετατρέπεται σε γνώση. Παράλληλα, ο πολιτισμός είναι προϋπόθεση ώστε να υπάρχει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αφού αποτελεί ένα αγαθό με ισχυρούς συμβολισμούς.

Επίσης ο υφυπουργός πριν αναχωρήσει επισκέφτηκε και στον Μακεδονικό τάφο που έχει ανακαλυφθεί κοντά στον Κορινό, για τον οποίο ο καθηγητής κ. Θανάσης Μπίντας είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται για τον τάφο της μητέρας του Μ. Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδας. Ο κ. Καράογλου ξεναγήθηκε από τον Θ. Μπίντα στον τάφο και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα όσα ανακοίνωσε ο καθηγητής.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top