Τετάρτη 8 Απρ 2020 21:01      

Στο τραπέζι πρόταση διαγραφής 50% για ληξηπρόθεσμες οφειλές σε Τράπεζες, Εφορία και Ταμεία

Ακόμα και διαγραφή 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές περιλαμβάνει το σενάριο που εξετάζουν κυβέρνηση και δανειστές στα πλαίσια της συζήτησης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα ελαφρύνει το βραχνά των χρεών σε 400.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Η πρόταση για τη διαγραφή έως και 50% προήλθε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα τεχνικά κλιμάκια και υπήρξε αντικείμενο συζήτησης στην τετράωρη συνάντηση της Τετάρτης στο Χίλτον που έληξε χωρίς συμφωνία αλλά μόνο με την αίσθηση της προσέγγισης.

«Έγινε αναλυτική συζήτηση προκειμένου να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και διασφάλισης του Δημοσίου ως προς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις» ανέφεραν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές μετά τη λήξη της συνάντησης.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες

 Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να έχουν συνάντηση για το θέμα και με τις τράπεζες καθώς υπάρχει ένα ζήτημα αν η διαγραφή θα γίνεται υπολογίζοντας το χρέος από το αρχικό κεφάλαιο ή μόνο το χρέος που προκύπτει από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

 

Ληξηπρόθεσεμες οφειλές τράπεζες Εφορία Ασφαλιστικά Ταμεία Χαρτοφυλάκιο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top