Πέμπτη 1 Οκτ 2020 8:37      

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Με σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης» και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί σήμερα παναττική στάση εργασίας από 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία.

«Μαυρογιαλούρος» 

Με το άρμα του «Μαυρογιαλούρου» πρωθυπουργού ο οποίος «δεν έχει φιλότιμο», οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αφού συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το νοσοκομείο Παίδων, ξεκίνησαν πορεία προς το υπ. Υγείας. Η πορεία τους αφού πέρασε στη Βασ. Σοφίας στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου όπου οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν και έσκισαν φύλλα της αξιολόγησης, συνέχισε προς τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και κατέληξε στο υπ. Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. 

«Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» σημειώνει η Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία διεκδικεί «δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών». 

Υπουργείο Υγείας ΠΟΕΔΗΝ Εργαζόμενοι Νοσοκομεία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top