Πέμπτη 13 Αυγ 2020 3:41      

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης με πολυμελή αντιπροσωπεία του Γενικού Προξενείου της Ρουμανίας

Αντιπροσωπεία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Teleorman Ρουμανίας (πληθυσμού 340.000 κατοίκων), υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικού Προξένου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό αφενός την ενημέρωση της αντιπροσωπείας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης και αφετέρου την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με τον Δήμο Κατερίνης στα πεδία του τουρισμού, του εμπορίου, του πολιτισμού κ.α.

 Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Νομάρχης Teleorman, Cristescu Ionel Danut, η οικονομική ακόλουθος του Γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, Simona Dragomir, ενώ παρέστησαν οι Δήμαρχοι των Δήμων Pietrosani, Misirgic Stefan, Uda Clocociov, Barbulescu Florica, Islaz, Geara Ion Gheorghe Catalin, Cervenia, Slobeazeanu Nlarius, Storobaneasa, Magereanu Ioana, Plopii, Boagiu Sori, Lunca, Buzala Marin, Fananele, Parvan Ionel και η πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Teleorman, Tudor Mihaela.

Ο Δήμαρχος

Ο κος Κουκοδήμος  ευχαρίστησε το Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας τόσο για την επίσκεψή τους, όσο και για το ενδιαφέρον τους για την ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε την επιθυμία να αποτελέσει η επίσκεψη αφετηρία δημιουργικής συνεργασίας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος έκανε συνοπτική αναφορά στην ιστορική και σύγχρονη ταυτότητα της πόλης της Κατερίνης, καθώς και της προσωπικής του διαδρομής στο χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού, της αυτοδιοίκησης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Η σημερινή συνάντηση συνιστά το πρώτο σταθερό βήμα για την ανάπτυξη μίας ουσιαστικής και πολυεπίπεδης συνεργασίας. Ο δήμος μας στη νέα δημοτική περίοδο που διανύουμε ανασυγκροτείται σε όλα τα επίπεδα ώστε να καταστούν οι υπηρεσίες και οι δομές του περισσότερο λειτουργικές και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που απαιτεί η υλοποίηση των έργων που είναι ενταγμένα σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Ο προσανατολισμός μας από τώρα και στο εξής επικεντρώνεται στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για έργα υποδομής, δράσεις, νέες τεχνολογίες κ.α.  Σταθερός προσανατολισμός μας θα είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που απορρέουν από την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας στο δήμο μας. Επίσης, σε μεγάλη προτεραιότητα έχουμε θέσει το θέμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθότι για το δήμο μας αποτελεί και παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης».

Ο Νομάρχης Teleorman Ρουμανίας

Από την πλευρά του ο κος Cristescu Ionel Danut, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή, τον συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή του και του ευχήθηκε καλή θητεία, ενώ όπως τόνισε: «Διαχρονικά από την περιοχή μας, αλλά και συνολικά από όλη την Ρουμανία στην Κατερίνη και στην ευρύτερη περιοχή έρχονται πολλοί συμπολίτες μας, μία ροή την οποία και εμείς μετά από αυτό τον δίαυλο επικοινωνίας που ανοίγει σήμερα μπορούμε να ενθαρρύνουμε και να συστηματοποιήσουμε. Σας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προκειμένου να επισκεφτείτε την περιοχή μας».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο γραφείο Δημάρχου, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν επίσης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, την οποία συντόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κατερίνης διεξοδική ενημέρωση, για ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων που «τρέχουν» οι υπηρεσίες του Δήμου. 

Επιπλέον, όπως σημείωσε στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Αντιδήμαρχος (Πολεοδομίας) Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης «Για εμάς συνιστά μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε αποστολές από τη Ρουμανία, με την οποία μας συνδέουν μακρόχρονοι δεσμοί φιλίας. Κάθε πρωτοβουλία συνεργασίας που μπορεί να αποφέρει αμοιβαία οφέλη είναι πάντα ευπρόσδεκτη για τη Δημοτική Αρχή». Επίσης, ο κος Νταντάμης ενημέρωσε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου και εξέφρασε τη διάθεση να συνεχιστούν οι επαφές στο εγγύς μέλλον για την ανάδειξη πιο συγκεκριμένων στόχων.

Δήμος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top