Κυριακή 12 Ιουλ 2020 14:46      

Συνάντηση του Δήμαρχου Κατερίνης με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  

ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σειρά προτάσεων που στόχο έχουν την αστική αναβάθμιση θα καταθέσει μέσα στο Δεκέμβρη ο δήμος Κατερίνης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος είχε χθες το πρωί, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν τις δράσεις και τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων που θα «τρέξουν» από το Πράσινο Ταμείο το επόμενο διάστημα. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη-ενημέρωση στο Πράσινο Ταμείο από τον αν. δημάρχου, αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Νταντάμη.

Προτάσεις για χρηματοδότηση έργων

Ειδικότερα, ο δήμος Κατερίνης θα καταθέσει στις 10 Δεκεμβρίου προτάσεις για χρηματοδότηση έργων αστικής αναζωογόνησης, παιδικές χαρές, προσβασιμότητας ΑμεΑ, χώρων στάθμευσης, διατηρητέα κτίρια (Αστική Σχολή κ.α.), δράσεις σε συνεργασία με ΜΚΟ που θα έχουν στο επίκεντρο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Κατερίνης η πρόταση για τη χρηματοδότησης της μελέτης θα κατατεθεί στο Πράσινο Ταμείο στις 15 Φεβρουαρίου οπότε και θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων για τους δήμους που δεν είχαν εκπονήσει το συγκεκριμένο Σχέδιο.

Ο κ. Σταθόπουλος

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε στο δήμαρχο Κατερίνης ότι το Πράσινο Ταμείο θα υποστηρίξει προτάσεις, δράσεις και μελέτες του Δήμου Κατερίνης στην κατεύθυνση της αστικής αναζωογόνησης.

Κώστας Κουκοδήμος Δήμος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top