Παρασκευή 14 Αυγ 2020 17:04      

Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων με τον Μητροπολίτη

Συνάντηση στο Επισκοπείο  με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Ν. Πιερίας, με αφορμή την έναρξη των διεργασιών για τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με θέμα την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος». 

Το κτίριο του Αγίου Φωτίου 
Το κτίριο του «Αγίου Φωτίου» αποτελεί ένα εμβληματικό κτίριο με ιδιαίτερη σημασία για την πόλη της Κατερίνης, έχει κατασκευασθεί τη δεκαετία του 1960, καταγράφηκε στην πρόσφατη κτιριακή καταγραφή της ομάδας εργασίας του ΣΑΔΑΣ και με τις πολυποίκιλες χρήσεις που φιλοξενεί, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου  με τους οποίους συζητήθηκαν αναλυτικά οι κτιριακές ανάγκες που υφίστανται με βάση τις πολλαπλές χρήσεις που φιλοξενούνται στο κτίριο. 

Ανάδειξη του κτιρίου 
Τόσο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Γεώργιος όσο και το προεδρείο του ΣΑΔΑΣ, επεσήμαναν τη σημασία της διεξαγωγής αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση ενός αξιόλογου κτιριακού έργου, όπως είναι η αποκατάσταση του κτιρίου του «Αγίου Φωτίου», όπου μέσω των αρχιτεκτονικών προτάσεων που θα κατατεθούν από τους μελετητές, θα είναι εφικτή η επιλογή της καλύτερης αρχιτεκτονικής λύσης για την ανάδειξη του κτιριακού κελύφους και των χώρων που αυτό φιλοξενεί

Μητροπολήτης κκ Γεώργιος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top