Δευτέρα 17 Ιουν 2019 14:25      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης: Καμπάνια προστασίας

Περίπου 30 άτομα χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αριθμός που παραμένει αμετάβλητος τα τελευταία έτη στην χώρα, παρά την τεχνολογική πρόοδο, όπως τόνισε το προεδρείο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν χθες  το πρωί, τα μέλη του τόνισαν ότι οι ζωές αυτές θα είχαν σωθεί εάν οι Έλληνες προνοούσαμε και τοποθετούσαμε σε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις τον Διακόπτη Διαφυγής Ρεύματος, που διακόπτει  το ρεύμα σε περίπτωση διαφυγής  μέσω του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή σε κατάσταση ηλεκτροπληξίας. 

«Δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, το 60% των επαγγελματικών χώρων και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό των οικιών δεν διαθέτουν τον διακόπτη αυτό, με αποτέλεσμα να στερούνται από το μεγαλύτερο και σημαντικότερο προστατευτικό μέτρο σε ότι αφορά το ηλεκτρικό δίκτυο. Ένας διακόπτης που σώζει ζωές», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΗΘ Άγγελος Κουντουργιάννης.

 «Το κόστος του Διακόπτη, που δεν ξεπερνά τα 50-90 ευρώ για την κατοικία  (ανάλογα με την ποιότητα του υλικού και τις ανάγκες της εγκατάστασης), δεν συγκρίνεται ούτε με την αξία του δικτύου αλλά πολύ περισσότερο ούτε με την αξία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο κ. Κουντουργιάννης, που τόνισε ότι η τοποθέτηση του, όπως άλλωστε και κάθε ηλεκτρολογική εργασία θα πρέπει να ανατίθεται σε επαγγελματίες, αδειούχους ηλεκτρολόγους «ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα γίνει σωστά η δουλειά».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΗΘ Παναγιώτης Απιδόπουλος τόνισε ότι τα μέλη του Συνδέσμου υποδέχονται με ανακούφιση την απόφαση για υποχρέωση πληρωμών με P.O.S., καθώς η αποφυγή έκδοσης αποδείξεων δεν τους συμφέρει και δεν την επιθυμούν. «Εμείς φορολογούμαστε πλέον με τεκμήρια. Άρα δεν κερδίζουμε κάτι από την μη έκδοση αποδείξεων. Το πρόβλημα ασφαλώς και υπάρχει, ωστόσο μερίδιο ευθύνης έχει και ο καταναλωτής που μας πιέζει να μην εκδώσουμε αποδείξεις. Επίσης πρέπει να παταχθεί η μαύρη εργασία, μη αδειούχων ηλεκτρολόγων που φυσικά δεν εκδίδουν ποτέ αποδείξεις αλλά ανταγωνίζονται με άνισους όρους τους νόμιμους συναδέλφους μας», τόνισε ο κ. Απιδόπουλος.

 

 

ηλεκτροπληξία Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Καμπάνια

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top