Παρασκευή 25 Σεπ 2020 19:03      

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται για την εξίσωση όπως τονίζουν των πτυχίων τω πανεπιστημίων με τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων. Σε ανακοίνωση του ο ΣΕΠΕ Πιερίας καλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην από κοινού 24ωρη αγωνιστική κινητοποίηση της Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. για να ανατρέψουν όπως τονίζουν  τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

Οι κινητοποιήσεις

Ο ΣΕΠΕ Πιερίας για σήμερα  Πέμπτη  έχει κηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση της ΔΟΕ για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού, από μία έως τρεις ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου, ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους στη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν  το μεσημέρι στις 12.30 στη Βουλή  και από τα εκπαιδευτικά σωματεία της Θεσσαλονίκης στις 1.30 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Οι διεκδικήσεις

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:  Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο) του Ν. 4635/19 και των νέων αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που προωθούνται με το τελευταίο νομοσχέδιο. Την απόσυρση κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών. Την απόσυρση του άρθρου 50 που υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων εξισώνοντάς τα με αυτά των μεταδευτεροβάθμιων κολλεγίων. Την  εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών. Χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών. Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Όχι στην αξιολόγηση - Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών. Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών 

ΣΕΠΕ Πιερία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top