Πέμπτη 9 Ιουλ 2020 4:45      

Σύσκεψη παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ στην Κονταριώτισσα

Τα θέματα της αγροτικής πολιτικής αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Πιερίας ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο δημαρχείο Δίου-Ολύμπου στην Κονταριώτισσα και στο περιθώριο της 14ης Γιορτής του Αγρότη στην Καρίτσα, συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής και Στέργιος Καστόρης, καθώς και εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων της Πιερίας.

Ειδικότερα, στο δελτίο τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Οι βουλευτές του Συριζα στην Πιερία Καστόρης Α. Σκούφα Μπέττυ και Τζαμακλής Χ. παραβρέθηκαν σε σύσκεψη με τον διοικητή του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και εκπροσώπους των συνεταιρισμών στην Πιερία. Η σύσκεψη έγινε στα πλαίσια της "γιορτής του Αγρότη" στην Καρίτσα Πιερίας.

Αφού άκουσαν τους φορείς και τους παραγωγούς ενημέρωσαν τους αγρότες για ζητήματα της αγροτικής πολιτικής. Μεταξύ άλλων τονίσθηκε διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΑ αλλά και ο αλληλέγγυος χαρακτήρας του.

Τα αντιχαλαζικά και αντιβροχικά δίχτυα -όπως αυτά που έχουν εγκατασταθεί στο Δήμο Δίου Ολύμπου- δείχνει πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Τονίσθηκε ότι το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης χρηματοδοτεί τους αγρότες για το 2014-2020 με 4,7 δις ευρώ, για δε την ορεινή Πιερία στο νέο αναπτυξιακό νόμο προβλέπει χρηματοδότηση με το 100% του ποσού.

Ενημέρωσαν επίσης για τις προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για τη λύση προβλημάτων στην καθημερινότητα του αγρότη, προβλήματα που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές που εφαρμόζονταν μέχρι τώρα και αυτές οι πολιτικές δεν είχαν καμία σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες μιας αγροτικής πολιτικής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό δίνουν και θα δίνουν καθημερινά τη μάχη για να στηρίξουν τους αγρότες και να βρίσκονται δίπλα τους στον αγώνα για μια δίκαιη ανάπτυξη και για μια δίκαιη αγροτική πολιτική".

Αγροτικά ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top