Κυριακή 11 Απρ 2021 19:16      

Τα «Ολύμπια εν Δίω» τίμησαν τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο

Η Οργανωτική Επιτροπή της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω» θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προς το θεσμό επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο Κατερίνης  συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γιάννης Καζταρίδης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Ομότιμος Πανεπιστημιακός Καθηγητής  κ. Αθανάσιος Μπίντας, η κα  Μυράντα Παππά, Υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙΔΕ Πιερίας και η κα Δώρα Τσαχουρίδου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Συνεργασία με τη Μητρόπολη 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τη διοργάνωση «Ολύμπια εν Δίω» καθώς και προτάσεις για κοινές πρωτοβουλίες στο μέλλον.  Στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο  απονεμήθηκε τιμητικό αναμνηστικό και συγκεκριμένα ο «Αγυιέας Λίθος» για τη στήριξη και το ενδιαφέρον του σχετικά με τη διοργάνωση.Ο Λίθος Αγυιεύς, όπως εξήγησε ο κ. Αθανάσιος Μπίντας: «απονέμεται σε εξέχοντες συμπαραστάτες της διοργάνωσης Ολύμπια εν Δίω. Πρόκειται για ένα σύμβολο το οποίο σύμφωνα με τους αρχαίους είχε ιδιότητες δυναμούχες (δυνάμεις θετικής ενέργειας) και αλεξίκακες.Ο Αγυιεύς ήταν ένα προϊστορικό πρόσωπο από την Πιερία ο οποίος μαζί με τον Παγασό  ίδρυσαν το Μαντείο των Δελφών».

Ο Μητροπολίτης 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος  εξέφρασε τη βούληση να συνεχιστεί η διαχρονικά στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη  θα συνεχίσει να υποστηρίζει το πνευματικό, διαπολιτισμικό αλλά και αναπτυξιακό έργο του θεσμού στην κατεύθυνση ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής.

Ολύμπια εν Δίω Μητροπολίτης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top