Σάββατο 15 Αυγ 2020 10:58      

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες από το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης με συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης.

Το θέμα είχε να κάνει με ένα πρόγραμμα που αφορά τον αργό βιώσιμο τουρισμό και με επιμέλεια οι άνθρωποι του προγράμματος εξήγησαν τι σημαίνει αυτό.

Το πρόγραμμα ενώνει τις περιοχές της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Το Med Pearls απευθύνεται στον εναλλακτικό τουρισμό, απευθύνεται στον τουρίστα ο οποίος αναζητά κάτι περισσότερο από τις αστικές περιοχές, σέβεται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και αφήνει το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2019 και κινείται στον άξονα Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κατερίνη. Πρέπει να είναι κάτι καλό. Το θέμα είναι πως θα βρει ακροατήριο, ανθρώπους που να ενδιαφέρονται και πόσοι θα είναι αυτοί για να είναι κάτι μαζικό. Από ότι φάνηκε μαζικότητα δεν είχε ούτε η παρουσίαση. Ίσως γιατί το θέμα δεν επικοινωνήθηκε, ίσως γιατί παρουσιάζει μειωμένο ενδιαφέρον. Άλλωστε όλες οι ωραίες ιδέες χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν.

Και είναι σίγουρο ότι ούτε όλα τα σχέδια, όσο ωραία κι αν είναι επιτυγχάνουν. Σε αναμονή λοιπόν του εναλλακτικού τουρισμού και βλέπουμε…

 

 

 

 

Βημα...τίζοντας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top