Σάββατο 23 Μαρ 2019 8:34      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΒΗΜΑ...τίζοντας: Περί αστροφυσικής

Είναι ευτύχημα για το νομό μας που ο συντοπίτης μας Θωμάς  Μπίσμπας βάλθηκε να μυήσει το ακροατήριο, με τις εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο, στο Λύκειο Ελληνίδων και στο Φιλοσοφικό Καφενείο της Εστίας Πιερίδων Μουσών στα μυστικά του Σύμπαντος κόσμου. Γιατί, όποιος εντρυφά ή απλά ακούει γι αυτά, συνειδητοποιεί και συναισθάνεται «για τα καλά» την απεραντοσύνη του Σύμπαντος και την ασημαντότητα του ανθρώπου, που πολλές φορές «καβαλικεύει το άλογο και δεν λέει να ξεπεζέψει».

Ιδιαίτερα την ασημαντότητά τους  πρέπει να την αναλογίζονται άνθρωποι που ασκούν εξουσία και που από τις ενέργειές τους εξαρτάται καίρια η ζωή των συνανθρώπων τους, χωρίς να αναλογίζονται ότι «ανθρώπων άρχουσι και ουκ αεί άρχουσι». 

Πόση ανάγκη είναι να προσγειωθούν άπαντες σ’ αυτό το ασύλληπτο για το νου του ανθρώπου Σύμπαν φαίνεται παραστατικά αν βάλουμε τον εαυτό μας να παρατηρεί σε ένα δρόμο ένα κομματάκι χαλίκι που πέφτει από ένα φορτηγό αυτοκίνητο. Αν αυτό το χαλικάκι παρομοιαστεί  με τη Γη, όλος ο Κόσμος μας αν ήταν καλυμμένος με φορτωμένα με χαλίκια, δεν θα μπορούσε να αποδώσει το μέγεθος του Σύμπαντος με το περιεχόμενο του φορτίου του. Οποία μεγαλοσύνη και σοφία στους νόμους της φύσης και οποία ανάγκη, μέσα στην καθημερινότητά μας, να σκεφτόμαστε – κάπου – κάπου και την ασημαντότητά μας.

Γ.Ρ.

Βημα...τίζοντας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top