Παρασκευή 14 Αυγ 2020 16:52      

Βλέποντας τη φωτογραφία … θυμάμαι!

Ήταν αργά το βράδυ, χθες, και δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον φίλο Φώντα Μπαραλιάκο (εμπορικό διευθυντή του «Ο.Β») και μου είπε: «Ψάχνοντας στο αρχείο της εφημερίδας βρήκα μια φωτογραφία, όπου φαίνεσαι και εσύ. Είναι από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Δίον το 1992». Έρχομαι του είπα και πήγα στο «Ολύμπιο Βήμα» συγκινημένος!

Είναι στο Δίον, στην ιστορική πόλη των Μακεδόνων! Ήταν αγνό πατριωτικό παλλαϊκό ξεσήκωμα για την ιστορική αλήθεια της Μακεδονίας!  Η συμμετοχή ήταν αυθόρμητη και πήγαζε «απ’ της καρδιάς το πύρωμα!». Δεν υπήρξε  ατομικό προσκλητήριο για την παρουσία μας στο αυτονόητο και το αληθινό  συλλαλητήριο όπου απλά και υπεύθυνα ακούστηκε από πολύ βαθειά ο αντίλαλος της ιστορίας, για να επαναλαμβάνεται η αλήθεια από την πηγή της. Οι ομιλητές καλύφθηκαν απ’ τον παλμό του Λαού, που απαντούσε με  τραγούδια, με πίστη, με ενθουσιασμό! 

Εκεί στο Δίον, θυμάμαι, δεν πήραμε μαζί μας τις ιδιότητές μας, αλλά πήγαμε απλοί πολίτες, ο Γιάννης, η Μαίρη, ο Δημήτρης, ο Μπάμπης, απλοί Έλληνες πολίτες, έτσι πατριωτικά και όμορφα, περήφανα, με ενθουσιασμό και πίστη στην ιερή παρακαταθήκη των ιδεωδών μας και σεβασμό στους προγόνους μας «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»!

 Ήταν όλοι εκεί στο Δίον, χωρίς καμία εξαίρεση! Ξανακοιτώ τη φωτογραφία αυτή, που πέρασαν 26 χρόνια από τότε που στο Δίον ο Λαός φανερά ψήφισε ομόφωνα πατριωτικά! Τώρα, που η κρίσιμη ψηφοφορία φτάνει στη Βουλή των Ελλήνων, «τίνων ρήμασι πειθόμενοι» θα ψηφίσουν ευσυνείδητα για τη συμφωνία των Πρεσπών οι Έλληνες Βουλευτές για να σώσουν την Ιστορία μας; Εθνικές εκχωρήσεις; Μη μας γονατίσετε!!

Μπάμπης Θ. Ζαπουνίδης 

Πιερία Κατερίνη Ιστορικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top