Πέμπτη 16 Ιουλ 2020 7:16      

Υψηλοί συμβολισμοί στην επέτειο των 44 ετών από την ίδρυση της ΝΔ

"Απευθύνομαι σήμερα όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας αλλά σε όλους. Και ανάμεσα τους στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Θέλω να τους στείλω ένα απλό και καθαρό μήνυμα. Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος. Διαφορές υπήρχαν και το 1974, αλλά υποχώρησαν προκειμένου να εδραιωθεί η Δημοκρατία. Ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος. Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ζητά "αριστερές" ή "δεξιές" λύσεις. Αλλά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα".

Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε το στοίχημα με σαφήνεια. Μία παράταξη που σπάει τα κομματικά της τείχη. Μία παράταξη που ανοίγεται σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων, με στόχο τη δημιουργία μίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας.

Μία παράταξη ανανεωμένη, σε πρόσωπα, ουσία και λόγο, με το βλέμμα της, πάντα, στραμμένο στην ιστορία της. Αυτό το έμπρακτο μήνυμα των ανοιγμάτων αναμένεται να επαναλάβει και αύριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην εκδήλωση για την επέτειο των 44 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Και το κάλεσμα της πανστρατιάς, προκειμένου αυτό να αποτυπωθεί στην κάλπη των επόμενων εκλογών θα αφορά κάθε πολίτη.

Το "μιλάμε σε όλους", άλλωστε, ήταν και θα παραμείνει αιχμή των δημόσιων παρεμβάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και θα ηχήσει εμφατικά και στα "γενέθλια" της γαλάζιας παράταξης στο Μουσείο Μπενάκη, όπου θα δώσουν το "παρών" οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρόεδροι του κόμματος, η κοινοβουλευτική Ομάδα και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, πρώην γραμματείς του κόμματος, αλλά και 140 πρόσωπα του Μητρώου Στελεχών, πολλά από τα οποία αναμένεται πως θα κληθούν να δώσουν για πρώτη φορά τη μάχη των εθνικών εκλογών.

Γέφυρα, λοιπόν, ανάμεσα στο "χθες" και στο "αύριο". Με υψηλούς συμβολισμούς και εκπλήξεις, που θα έρθουν στο προσκήνιο, αποτυπώνοντας την πορεία προς το μέλλον, που επιδιώκει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μία από τις εκπλήξεις δεν αποκλείεται να είναι και η παρουσίαση του ανανεωμένου συμβόλου του κόμματος, το οποίο θα δίνει και αυτό σάρκα και οστά στη στρατηγική της ιστορικής συνέχειας και της ανανέωσης.

Τη στιγμή, πάντως, που η οδός Πειραιώς βρίσκεται επί ποδός για την αυριανή εκδήλωση για την επέτειο των 44 ετών, ο κ. Μητσοτάκης πρεσάρει τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, με αιχμή την οικονομία και την καθημερινότητα, κρατώντας με ένταση στο προσκήνιο τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και τις…μαύρες τρύπες του προσφυγικού. Από τη Σάμο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έβαλλε κατά των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισημαίνοντας πως όσο πιο γρήγορα φύγει "η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης", τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθει η χώρα στην κανονικότητά της. Κράτησε, δε, ως κορωνίδα το αίτημα για άμεση προσφυγή στην κάλπη.

"Είναι πραγματικά φαιδρό το θέαμα μίας κυβέρνησης, όπου ο ένας υπουργός ισχυρίζεται ότι η συμφωνία την οποία υπέγραψε είναι καλή, παρέα με τον πρωθυπουργό, ο άλλος υπουργός πανηγυρίζει γιατί το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν είχε τη συμμετοχή που ενδεχομένως κάποιοι άλλοι περίμεναν. Ενώ και οι δύο μαζί μένουν καρφωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας για λίγους μήνες ακόμα εκμεταλλευόμενοι μια δήθεν εσωτερική τους διαφωνία. Για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα στην εξουσία κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα. Για αυτό και εμείς θα επιμένουμε: Εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερα. Όσο το δυνατόν συντομότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο. Και για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Νέα Δημοκρατία Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top