Παρασκευή 4 Δεκ 2020 19:12      

«Ζήσε την Αλήθεια σε χιλιάδες παραμύθια» του Τ. Γεωργέλλη

Τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα μικρών και μεγάλων θεατών απέσπασε η εξαιρετική μουσική κωμωδία (μιούζικαλ) «Ζήσε την Αλήθεια σε χιλιάδες Παραμύθια», που πρόσφατα παρουσιάστηκε στο κινηματοθέατρο «Ευκαρπίδη», στην Κατερίνη. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά τής ελληνικής περιφέρειας και σε μια περιφερειακή πόλη ανεβαίνει ένα θεατρικό έργο - μιούζικαλ τόσο υψηλού, από κάθε πλευρά, ποιοτικού επιπέδου. Ένα έργο που είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι κατάλληλο για μικρούς και συγχρόνως για μεγάλους θεατές. 

Η επόμενη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο Δ.Κατερίνης, στις 7.30 το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων των φετινών Αικατερινείων που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Δήμος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Υψηλής ποιότητας μουσική κωμωδία

Υπό την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου Κύπριου Σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, αυτή η μουσική κωμωδία αποκτά υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική απόδοση και δικαίως αποσπά τα ευμενή σχόλια των θεατών. 

Πρόκειται για ένα έργο, με τοπικούς ηθοποιούς οι οποίοι όμως ερμηνεύουν με έξοχο τρόπο τους ρόλους τους. Πρόκειται για μια παράσταση που, μέσα από το γέλιο, μέσα από τους διαλόγους, μέσα από τον έμμετρο λόγο, μέσα από τις εκπληκτικές ερμηνείες αλλά και μέσα από υπέροχες μελωδίες και θαυμάσιες χορογραφίες, αποκαλύπτονται και ξεσκεπάζονται μύθοι, καυτηριάζονται καταστάσεις τής καθημερινής μας ζωής αλλά και παρουσιάζονται αλήθειες λυτρωτικές και ελπιδοφόρες! 

Αριστουργηματική Υπερπαραγωγή

Το μιούζικαλ ζωντανεύει επί σκηνής μέσα από την επίμονη, επίπονη και πολύμηνη θεατρική δουλειά τού Ανδρέα Μιχαήλ έχοντας μαζί του εξαίρετους ηθοποιούς που εκπαιδεύτηκαν στο Θεατρικό Εργαστήρι «ΑΥΛΑΙΑ» στην Κατερίνη.

Το έργο παρουσιάζεται: σε σκηνικά που φιλοτέχνησε ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, σε μουσικές που συνέθεσε, εκτέλεσε και ηχογράφησε ο Ανδρέας Ζιάκας, σε εκπληκτικές χορογραφίες που δίδαξε η Φούλα Σαλασίδου, αλλά και μέσα από πολύχρωμες ενδυματολογικές εμφανίσεις που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η Νίτσα Ξανθοπούλου.

Ήχος - Φως: Μπάμπης Κοκκινίδης. Κομμώσεις: Σοφία Μπίλα. Διευθυντές Σκηνής: Χρήστος Δέλλας, Μιχάλης Α. Μιχαήλ. Βοηθοί

Σκηνοθέτη: Βασίλης Αγγελής, Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου. Σύνταξη Προγράμματος: Αντώνης Ηλιάδης. Υπεύθυνος Τύπου & Σύμβουλος: Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός. 

Η αναγέννηση ενός κόσμου που αργοπεθαίνει

Στο Θεατρικό Μιούζικαλ «Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια!» παρελαύνουν οι πιο γνωστοί ήρωες των παραμυθιών τής νιότης μας: Ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο Κοντορεβυθούλης, ο Πινόκιο, η Χιονάτη και οι Νάνοι, η Κακιά Μάγισσα αλλά και η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Κοντά σ’ αυτούς τους παραμυθένιους ήρωες και μέσα σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών, θα βρεθεί κάποια στιγμή και η Αγάπη, ένα γλυκό και αθώο μικρό κορίτσι, που έρχεται από τη γήινη πραγματικότητα. Αυτό το κορίτσι, η Αγάπη, όταν συναντά τούς ήρωες των παραμυθιών, αισθάνεται τόσο καλά μαζί τους, που δεν θέλει πια να φύγει από κοντά τους, δεν θέλει πια να επιστρέψει στη θλιβερή πραγματικότητα του παρηκμασμένου κόσμου μας.

Οι ήρωες όμως την προτρέπουν να επιστρέψει για να διώξει το κακό που βασιλεύει και να μεταμορφώσει την κοινωνία. Η Αγάπη είναι το Α και το Ω τής Ζωής, η Αρχή τής λύτρωσης του κόσμου και το Τέλος τής παρακμής του, το τέρμα τού ξεπεσμού, των μύθων και της κρίσης, αλλά και η έναρξη μιας νέας πορείας τής κοινωνίας προς την Αυτογνωσία και τις Αλήθειες τής Ζωής. Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα του έργου. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: 

Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου (Παπουτσωμένος Γάτος). Φαίη Μπίλα (Χιονάτη). 
Αντώνης Ηλιάδης (Πινόκιο). Μαρία Κλαιρ Λιακοπούλου (Κοντορεβυθούλης). 

Νίκος Ραφαηλίδης (ερμηνεύει τη Μάγισσα, την προσωποποίηση του κακού σ’ έναν κόσμο που αργοπεθαίνει). Θανάσης Κοτροκόης και Εύα Ζαρώτη (Δύο από τους Νάνους). Πέμυ Γκαβαρδίνα (Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων). Αφροδίτη Κωτίδου (ερμηνεύει την Αγάπη, αυτή που απουσιάζει, εν πολλοίς, από τον κόσμο μας, έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση και που περιμένει την Αγάπη για να ξαναγεννηθεί). 

Με την έγκριση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Το έργο αυτό, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές, έχει εγκριθεί από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας και μάλιστα έχουν σταλθεί και σχετικές ανακοινώσεις σε όλα τα Σχολεία τού Νομού. 

 

Σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ Γεωργέλλης Θεατρική παράσταση Κινηματογράφος Ευκαρπίδη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top